promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: lecsap az, amitől rengetegen tartottak, de van egy másik tábor is, aki pont ezért szurkolt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fordulatot vesz az időjárásunk, a részletes előrejelzésünkben pedig mutatjuk, hogy mire kell készülnöd a következő héten.

Sokan elég szomorúak voltak, mivel hiába hagytuk el már június közepét is, nem igazán volt strandidőben részünk. A változatos időjárás az egész országban rengeteg csapadékot és zivatart hozott. Voltak vármegyék, ahol jégeső csapott le, míg néhány helyen láttak tornádót is. A hőmérséklet sem igazán közelítette meg a 30 fokot.

Ugyebár ebben kicsit kettészakad a szurkolótábor. Sokan imádják, ha nagyon meleg van, míg akadnak olyanok is, akiket alaposan megvisel. Utóbbiak nem fognak örülni, mert jövő héten lecsap a kánikula, és az Időkép beszámolója szerint is az év eddigi legmelegebb napjai jönnek. Ráadásul lesz egy nap a héten, amikor már bőven 35 fok fölé kúszhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn is már sok napsütéssel indulunk, csapadékra pedig nem igazán kell számítani, ahogyan szélre sem. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Kedden lehet szükség lesz néhány helyen az esernyőkre, mert elvileg elsősorban az északkeleti és a nyugati tájakon átmeneti jelleggel egy-egy zápor vagy zivatar kialakulhat. Hajnalban 12, 19 fokot mérhetünk, délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

A hét közepén gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. A szél csak zivatar térségében erősödhet meg. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Ha minden igaz, akkor a csütörtök lehet a legmelegebb nap a héten, amikor erősen érezni fogjuk a kánikula hatását. Sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, átmeneti szélerősödéssel. Hajnalban 15, 22, délután 28, 36 fok valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékeket.

Pénteken sem változik annyira a helyzet. A napsütés mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők is lesznek. Több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra, akár heves zivatar is kialakulhat. Zivatar környékén előfordulhatnak erős vagy viharos széllökések. A hajnali 16, 23 fokról 28 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, délen, délkeleten mérhetik a magasabb hőmérsékleteket.

Hétvégén már megindul egy afféle visszaesés, és elvileg a kánikulának is búcsút inthetünk. Felhőátvonulások várhatók, többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megerősödik az északi szél, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 14, 21, a maximum 25 és 31 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás