promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berobban a kánikula, 35 fokot is mérhetünk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vége az esős napoknak, berobban a kánikula.

A meteorológusok közölték: berobban a kánikula, erős melegedés lesz országszerte, megszűnik a csapadékhajlam, és lesznek olyan helyek, ahol a 35 fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet. Erre azonban csak a jövő hét elején kerül sor, a hétvégén még marad többnyire napos időjárás, de elvétve számítani kell záporokra, zivatarokra.

Péntek éjszaka a Tiszántúlon és a Zemplénben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és itt időszakosan eső várható. Másutt derült vagy fátyolfelhős időre van kilátás. Az északnyugati, északi szél időnként megélénkül, reggel a Dunántúlon már erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a szélvédett tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szombaton a Tiszántúlon szinte egész nap erősen felhős vagy borult ég ígérkezik, arrafelé időszakosan eshet az eső. Másutt a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, helyenként fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar. Több helyen megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között alakul, de a felhős keleti tájakon hűvösebb idő ígérkezik.

Vasárnap napos idő várható, főleg a keleti, északkeleti országrészben gomolyfelhőkkel, ott egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet 10 és 17, a csúcsérték 25 és 31 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás