promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Támad a 30 fok, de egy markáns front már célba vette a Kárpát-medencét
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már lesben áll egy front, de előtte még beköszön a nyári meleg.

Hazánk időjárása nem igen fog változni a hét második felében, marad a napos, többnyire száraz idő, amit gomolyfelhők zavarhatnak meg, de ezekből csak elvétve lehet záporokra, zivatarokra számítani. Aztán egy melegedést tapasztalhatunk, aminek eredményeként jövő hét elején már 30 fokos nappali csúcshőmérsékletet is mérhetünk az ország bizonyos részein, de ez nem fog sokáig tartani, ugyanis egy hét múlva egy markáns front éri el a Kárpát-medencét, ami ismét húvösebb levegőt, és kiadósabb csapadékot hoz magával.

Az előttünk álló napra semmiféle riasztást nem adtak ki a meteorológusok, ha ránézünk hazánk térképére, minden vármegye zöld maradt.

Csütörtökön tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik, így ott erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt pedig gomolyfelhők képződnek. Északnyugat felé haladva számíthatunk több - de ott sem zavartalan - napsütésre.

Napközben legfeljebb egy-egy zápor lehet, majd késő délutántól, estétől a délkeleti, keleti határszélen eleredhet az eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő este 16 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás