promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: gigantikus károkat okozott a villámárvíz, ami autókat is tönkretett, és még nincs vége a rossz híreknek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tolna vármegyei Kétyet valódi sorscsapásként érte el a villámárvíz, és az időjárás a következő napokban sem fog nekünk kegyelmezni.

Hátborzongató videót tett közé az Időkép a villámárvízről, ami gigantikus katasztrófát okozott Kétyen. A hirtelen lecsapó felhőszakadás valóságos sártengert indított el, ami rengeteg házban tett kárt, valamint autókat is elsodort magával.

A lapnak nyilatkozott Gödrei Zoltán, Kéty polgármestere is, aki szerint fél óra alatt 40-45mm eső zúdulhatott a településre. A Facebookra feltöltött horrorisztikus felvételt ide kattintva tudjátok megnézni. Annyi biztos, hogy sokaknak le fog esni az álla.

Ami sajnos roppant rossz hír, hogy a következő napokban szintén számítani kell hasonló veszélyforrásokra, mivel továbbra is záporos, zivataros marad az időjárásunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a villámárvíz veszélye ma a középső megyékben, holnap az Északi-középhegység térségében a legnagyobb, de felhőszakadás másutt is lehet. Főleg a Nyugat-Dunántúlon lélegezhetnek fel az emberek, mert itt a legkisebb esély a felhőszakadásra. Átmeneti szélerősödés, valamint kisméretű jég szintén lehet a zivatarok környezetében, de nem ez lesz a jellemző.

Estére már nem lesz annyi zivatar, mint most, de a csapadék teljesen nem fog megszűnni. Átmenetileg a felhőzet is nagyobb területen szakadozik, majd hajnalra többfelé képződik réteges felhőzet, illetve párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. A légmozgás többnyire gyenge marad, de zivatar környezetében előfordulhat szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 17 fok között alakul.

Ahogyan említettük, a következő napokban is számítani kell felhőszakadásra, ami szerencsétlenebb esetben okozhat villámárvizet bárhol hazánkban. Csütörtökön szintén gomolyfelhős idő lesz, több-kevesebb napsütéssel. Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar, amelyet helyenként intenzív felhőszakadás kísérhet. A légmozgás jórészt gyenge vagy mérsékelt lesz, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul.

Pénteken sem lesz túl rózsás a helyzet a hétvége előtt. Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok is. Többfelé, egy adott pontban akár többször is előfordulhat záporeső, zivatar. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, zivatar környezetében azonban megerősödhet a szél. A hajnali 11, 16 fokról általában 20 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hétvégén sem fogunk elvileg elköszönni a csapadéktól, de a részletesebb előrejelzéssel még várjuk meg a holnapot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás