promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Luxusszolgáltatással újít a MÁV, rengetegen örülhetnek az új funkciónak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy Magyarországon naponta több ezer ember veszi igénybe a MÁV szolgáltatásait. Minden ezzel kapcsolatos fejlesztés tehát üdvözítendő, nincs ez másképpen a most bevezetett újdonsággal sem.

Kísérleti jelleggel a MÁV egy új funkciót vezet be a jegyvásárlásnál: 18 balatoni járaton, a Déli Pályaudvar és a Keszthely közötti InterCitykre (itt prémium és másodosztályú kocsik közül is van lehetőségünk választani), illetve a Szob és Fonyód közötti Jégmadár expresszre lehetséges konkrét ülésre megváltani a helyünket (itt pedig összesen 484 hely közül választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet az emeletes vonaton).

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy eldönthetjük, hogy ablak mellé szeretnénk ülni, családi, vagy esetleg csendesebb kocsiba, az asztal közelébe, vagy épp fülkés, esetleg termes kocsiba.

Az új funkció egyelőre próbaképp üzemel, június 16-ig, az eredmények kiértékelése után pedig, amennyiben azok pozitívak akkor ezeket további InterCity és nemzetközi járatok is kiterjesztik.

A jegyvásárlás csak online, az elvira.hu felületén elérhető.

Az oldal kezelőfelülete hasonlít a moziterem foglalásához, külön jelölve van a szabad, foglalt és a nem foglalható hely, illetve az is, amit mi is akarunk éppen kiválasztani.

Néhány dolgoz érdemes figyelembe vennünk: a lehajtható ülésekre nem lehet ilyen módon jegyet vásárolni, illetve a kerekesszékes helyek sem foglalhatóak így.

Külön kerékpáros hely sem foglalható, csak olyan ülőhely, ami a biciklik akasztójához közel helyezkedik el.

Bizonyos telítettségi szint után a helyfoglalás megszűnik, ebben az esetben már csak a normál jegyvásárlás elérhető.

Szintén érdemes figyelembe venni, hogy egyszerre maximum 6 embernek választható kis a konkrét ülőhely, amennyiben ennél többen utaznak, akkor új vásárlást kell indítani és másik tranzakcióban megvenni a plusz jegyeket.

A vonatozás igen nagy élmény tud lenni, ezzel pedig lehetséges, hogy mégtöbben kapnak kedvet ahhoz, hogy ilyen módon látogassák meg például a Balatont.

Próbáljátok ki és számoljatok be nekünk róla az info@promotions.hu címen, ahova bármilyen egyéb, közlekedéssel összefüggő történetet, panaszt, vagy érdekességet is várunk.

Forrás: Roadster.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás