promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: az Európát nyugatról támadó anticiklon bekebelezi az ország egy részét
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lesz olyan terület, ahol a száraz forróság, máshol a gomoly képződés okoz majd fejfájást, a jégesőről nem is beszélve. 

Sorsdöntő jelentőségű események játszódnak le Európa kontinensének nyíltvízi határainál. A korábbi ciklonhatások után éppen telibe találja a Brit-szigeteket az az anticiklon, amely különösen látványos naplementéket okozott már napok óta  a környéken. Ugyanis a súlyos kanadai erdőtüzek égéstermékei a légkör megfelelő rétegeibe jutva szépen elvándoroltak Európa irányába, így téve még látványosabbá azt, amint a nyugati égbolton elköszön a Nap a világosságtól. Tegyük hozzá, a várakozásokkal ellentétben hazánkból nem volt feltétlenül érzékelhető az észak-amerikai lángok sajnálatos látlelete. 

Ellenben sokkal inkább volt tapasztalható a késő tavaszi szélsőséges időjárás, amelynek köszönhetően már tegnap is oda-odacsapott egyet még a májusi hajrá. Magyarország több területéről, városából érkezett jelentés jelentősebb mennyiségű csapadék érkezéséről, jégesőről. Mohácsról érkezett az információ, hogy a város egyik felét elmosta a vihar, a másik pedig alig kapott valamit az áldatlan áldásból. Ahogy tegnap, és ma is, úgy a következő napokban is jobbára hazánk déli és keleti területeinek jut majd ki a kétséges értékű jóból. Ma estére kiszorulni látszik a záporok és zivatarok zónája keleti irányba, bár az éjszaka folyamán még a Duna-Tisza közén előfordulhatnak némi csapadékmennyiség. Természetesen az Országos Meteorológiai Szolgálat fenntartja a citromsárga jelzését esőzésre a Dunától keletre fekvő területeken. 

Holnap hajnalra 9 és 14 Celsius fok közé süllyed vissza a hőmérséklet, napközben pedig a 25 és 27 fok között, sokéves átlagnak megfelelő meleghez lesz szerencsénk.

A meteorológusok szerint az ország nagy részét a már-már forrónak érezhető száraz meleg fogja uralni. Azonban még a délkeleti tájakon megszorulhat a felhőzet, és gomolyokból akár egy-egy kisebb csapadékzóna is összeállhat. Ez pedig kedvezhet a regionális záporoknak, zivataroknak. Sajnos a jégverés sincsen kizárva a hét folytatásában. 

Az OMSZ szakembereinek előrejelzése a Youtube-on: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás