promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: figyelmeztet az OMSZ, 14 vármegye érintett, erre mindenkinek fel kell készülnie
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma szinte az egész országban zivatar várható, itt vannak a részletek.

Mindössze pár napja még sok helyen fűteni kellett, olyan hűvös volt, de mostanra elkezdett betörni a meleg, és szinte nyáriasnak nevezhető az időjárás. Megjelentek a rövid nadrágok, pólók, és sokaknak még így is melegük volt – egyedül az rontotta el egy kicsit a dolgokat, hogy az ország jelentős részén fel-felbukkant egy kis eső, ráadásul volt, hogy akár hosszabb ideig is.

Ma a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul Magyarországon, vagyis továbbra is kellemes lesz ilyen szempontból az idő, de az OMSZ szerint van valami, amire érdemes felkészülnünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján megjelent pár elsőfokú figyelmeztetés, amik arra hívják fel a figyelmet, hogy a 19 magyar vármegyéből 14 esetében zivatar, jégeső fordulhat elő, esetenként villámlás is lehetséges – sőt, van 7 olyan vármegye is, ahol felhőszakadás miatt adott ki veszélyjelzést az OMSZ, erre pedig mindenképp oda kell figyelniük az érintetteknek.


Kép: met.hu (screenshot)

Zivatar miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Zala vármegyében adott ki figyelmeztetést az OMSZ, felhőszakadás miatt pedig Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

A met.hu videós előrejelzése részletesebb tájékoztatót ad a mai időjárásról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás