promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szavazás: melyik a legszebb vármegyeszékhely a 19 közül, Debrecen, esetleg Miskolc vagy Nyíregyháza?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerinted melyik a legkülönlegesebb vármegyeszékhely?

A vármegyeszékhely egy vármegye központja, igazából ezekben a városokban működik a vármegye önkormányzata is, illetve rengeteg központi szerv központja is ezekben a városokban működik. Mindig megkülönböztetett figyelemmel kísérjük, hogy mi történik az egyes vármegyeszékhelyeken. Ezek azok a városok, amelyeket talán a leginkább ismernek idehaza, hiszen nagyon fontos szerepet játszottak a magyar történelemben, illetve jelenleg is központi funkciót töltenek be az igazgatásban. Ahogy a megyék/vármegyék, úgy a vármegyék központjai is változtak az idők folyamán, jelenleg 19 vármegyéje van Magyarországnak, és 19 vármegyeszékhelye.

Persze mindegyik város valamilyen szempontból különleges, ám most mi mégis a legkülönlegesebbet keressük.

A legújabb szavazásos cikkünkben arra vagyunk kváncsiak, hogy olvasóink szerint melyik vármegye székhelye a legszebb és a legmenőbb hely, olyan, amit másoknak is szívesen ajánlanál, hogy nézzenek meg, melyik a legszebb hely szerinted, persze elfogultság nélkül.

Veszprém, esetleg Székesfehérvár? Vagy menjünk keletre inkább?

A cikkhez tartozó Facebook-poszt alatt pedig bárki elmondhatja, hogy melyik városban mi fogta meg, mi nyűgözte le, amikor ott járt,

vagy éppen helyi lakosként miért ajánlja másoknak, hogy nézzék meg. Miben áll a hely szelleme?

A szavazás szabályai pedig nagyon egyszerűek, nyomj egy felfelé mutató nyilat arra, amelyiket nagyon kedvelsz, és ajánlanál barátaidnak is megtekintésre, ahol sok izgalom és kaland vár, és amelyek szerinted a legkülönlegesebbek között vannak, és nyomj egy lefelé mutató nyilat arra, amely szerinted csak szimplán különleges. A szavazás sosem ér véget, örökké szavazhattok majd a kedvenceitekre, így a lista dinamikusan változik majd időről időre. A lista eredményei pedig úgy alakulnak, hogy a felfelé és a lefelé mutató nyilak közötti különbség a meghatározó, tehát lehet, hogy egy városnak van a legtöbb felfelé mutató jele, de ha emellett nagyon sok lefelé mutató nyilat kap, akkor simán hátrébb csúszhat a listán. Naponta egyet tudtok szavazni.

Képek forrása ahol külön nincs jelölve: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás