promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: súlyos veszélyre figyelmeztet a meteorológia, és most nem a közeledő zivatarokról van szó
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A jövő héten is azért picit változatos lesz az időjárásunk, de közben a meteorológia egy megbújó veszélyre is figyelmeztet.

Fellélegezhettek azok, aki már régóta fohászkodtak egy kis tavaszias napsütésért. Inkább a napszemüvegeket kell elővenni, mint az esernyőt, de azért nem ússzuk meg a záporokat, valamint a zivatarokat sem Magyarországon.

Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, a hőmérséklet már abszolút nyárias, de ettől még a semmiből lecsaphatnak ránk viharok, szóval ide kattintva nem árt majd követni az radartérképet. Közben a meteorológia egy súlyos veszélyre is felhívja a figyelmet, amit sokan szoktak félvállról venni, főleg a nyár elején. Ez nem más, mint az UV-sugárzás, ami többfelé a hetes erősséget is meghaladja.

Itt tudjátok megnézni a térképet, hol a legrosszabb a helyzet. Az Időkép szerint a normál bőrtípusúak is 15-20 perc alatt le tudnak égni, szóval nem árt vigyázni. A következő napokban 11 és délután 4 óra között fokozottan vigyáznunk kell erre. Ha mégis a napon kell lennünk, akkor tegyünk meg minden óvintézkedést.

Most azonban lássuk, hogy mi lesz a helyzet hétfőtől. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint A hétindításnál sok napsütést kapunk. Inkább délen és nyugaton alakulhat ki kisebb zápor, vagy esetleg zivatar. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok körül valószínű.

A folytatásban már vastagszik a felhőzet, kedden tehát nagyobb számban a nyugati, északnyugati országrészben kialakulhat kellemetlenebb zápor, illetve zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatar környékén erősödhet meg a szél. A minimum-hőmérséklet 8 és 16, a maximum 24 és 29 fok között alakul.

Szerdán felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Több helyen számítani lehet esőre, záporesőre, zivatarra. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, főleg zivatarban átmenetileg megerősödhet. A hajnali 9, 16 fokról délutánra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön sem változik a helyzet, ekkor sem érdemes kivenni az esernyőt a táskából. Hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 23, 29 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Hétvége előtt, vagyis pénteken elszórtan számítani kell záporokra, zivatarokra, de a hőmérséklet továbbra sem fog visszaesni. Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödik az északi szél. A minimum-hőmérséklet 8, 16, a csúcsérték 22, 28 fok között valószínű.

Hétvégén előreláthatólag gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Csak egy-egy zápor fordulhat elő. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Hajnalban 7, 15, a délutáni órákban 20, 26 fokot mérhetnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás