promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gusztustalan lények élhetnek a törölköződön, ilyen egyszerűen ellenőrizheted, hogy veszélyben vagy-e
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi időben számtalan teória látott napvilágot arról, hogy az otthonunkban mit, mennyiszer és pontosan hogyan takarítsunk a maximális tisztaság elérése miatt, azonban ez a mostani új információ egészen megdöbbentő.

A lakástextilek és a mindennap használt anyagok és felületek mosása és tisztán tartása az alapja a por és atkamentes háztartásnak. Az interneten számos információ áll a rendelkezésünkre arról, hogy a konyharuhákat, az asztaéterítőket, az ágyneműket, ágytakarókat és párnákat milyen rendszerességgel, milyen anyagokkal és milyen hőfokon mossuk.

Ebben a cikkünkben a a törölköző tisztántartását vesszük górcső alá.

A cikkben található videó egy nagyon egyszerű, bárki által otthon is elvégezhető kísérletet dokumentál végig. A kísérlethez kettő darab petricsészer szükségeltetik (ezt beszerezhetjük patikában, vagy egészségügyi boltokban, néhány száz forintos kiadás). Tehát a steril petricsészén végigsimítjuk a mosott, még nem használt törölközőt és lezárjuk az edényt. A másik petricsészével ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ebbe egy 3 napos, már használt törölközőről veszünk mintát és ezt is lezárjuk. Ezzel kész is feladat nagyrésze. Innentől csak meg kell figyelni, hogy milyen változások történnek a petricsészékben.

Még a videó készítője is meglepődik azon, hogy a használt törölközőnél milyen gyorsan milyen nagy baktérium és gombakolónia növekedés indul el, úgy tűnik, remekül érzik magukat az ideális táptalajon. A tiszta törölköző esetében nem látunk változást a petricsészében.

A kísérlet előrehaladtával a használt törölközőnél szinte horririsztikus élővilágot figyelhetünk meg, teljesen elburjánzanak benne a különböző mikroorganizmusok. A tiszta törölköző estén még mindig tiszta az edény, néhány nagyon aprócska baktérium jelent meg, csupán.

Ide kattintva megnézhetitek a videós dokumentációt, de vigyázat, felkavaró tartalom:

@plantprotecting Törölköző teszt A Petri csésze veszélyes hulladék gyűjtőbe megy. Az első törölköző színe baba rózsaszín, a másodiké krémszínű, nem ugyanaz!! #törölköző #agarlemez #teszt #mikroorganizmusok #növényorvos #nekedbe #pusztuljonforyouba eredeti hang - Plantprotecting Rita


Leszűrhetjük tehát, hogy felesleges tisztaságmániásnak lennünk, ugyanis a törölközőnk már néhány használat után sem nevezhető teljesen tisztának, azonban ezektől az élőlényektől nem lesz bajunk. Az minden, amit tehetünk, hogy a használt törölközőinket 1-2 hetente, 90 fokon alapossuk mossuk ki és szárítsuk meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás