promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes videó: ennyi baktérium burjánzik az üdítőd nyitójánál
Borítókép:  Illusztráció / Pixabay
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gondolkoztál már azon, hogy mennyi baktérium ficánkolhat a dobozos üdítőd szájánál? Ott, ahol éppen te is az ajkaiddal szoktál hozzáérni? Öveket becsatolni, Plantprotecting Rita ezúttal is bemutatta a hajmeresztő valóságot.

Ritáról már több ízben írtunk, a népszerű magyar TikToker az edutainment műfajnak a koronázatlan királynője hazánkban. 86 ezer fölötti követőszámmal és 1,4 millió kedveléssel rendelkezik, illetve ékes példája annak, hogy a sokak által hevesen kritizált platform is szolgálhat tanulságos és egyben népszerű tartalmakkal.

Rita vizsgálta korábban villamosok jelzőgombját, ülőhelyeit, ezúttal azonban a dobozos üdítők felé vette az irányt. Megvizsgálta, milyen baktériumok vandálkodnak a frissítőink dobozának szájánál, és enyhén szólva borzadtunk el vele együtt a végeredményen.

Az alapos mintavétel utáni első napon apró gombák és baktériumok tűntek fel. A második napon Rita csak úgy fogalmazott, hogy eluralkodott a káosz, hiszen baktériumok és gombatelepek igazi garmadája köszöntötte őt. A harmadik nap után csak így fogalmazott Rita: fúj! Szinte teljesen belepték a kórokozók a mintát, az alábbi videón te is meg tudod tekinteni a kísérlet eredményét. Persze csak akkor, ha már ebédeltél.

Amint a videón is láthatjátok, Rita tett egy csavart is a kísérletbe, hiszen az első mintavétellel párhuzamosan készített egy olyan verziót is, amelyet előtte a ruhaujjával eltörölgetett. Realisztikus megoldás ez, hiszen egy átlagos hétköznapon legjobb esetben mi is csak a pulóverünket, vagy egy zsebkendőt használnánk a célra. A két minta közti különbség önmagáért beszél, így mindenképp érdemes elgondolkodni a legközelebbi dobozos üdítő vásárlás során azon, hogy ivás előtt eltörölgessük a szájánál a dobozos italunkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás