promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mintát vettek egy BKK ülésről, hajmeresztő organizmusokra leltek
Borítókép:  Illusztráció / Pixabay
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A népszerű magyar TikToker, Plantprotecting Rita múlt héten egy BKK-automata kijelzőjét vizsgálta meg baktériumok és organizmusok után kutatva, ezúttal pedig egy ülést és egy nyomógombot vett a célkeresztjébe. A hátborzongató eredmény ezúttal sem maradt el. 

A múlt heti cikkünk óta Rita TikTok oldala még népszerűbb lett, már több mint 83 ezren követik őt. Különböző kísérletekkel, emellett a lepketartás fortélyaival szórakoztatja a követőit, és ismét készített egy izgalmas és tanulságos TikTokot. Videóin összesen 1,2 millió kedvelés található, illetve a BKK-automatás TikTokja már egy millió megtekintés fölött szárnyal.

Budapesten a tömegközlekedési szokások eltérőek egyénenként, azonban nem ritka, hogy valaki inkább nem ül le a buszon vagy a villamoson, mert ki tudja, ki foglalt helyet előtte. Hasonló a helyzet a nyomógombok esetében is: van aki a könyökös, van, aki az öklös megoldást részesíti előnyben, ha jeleznie kell. De vajon mekkora veszélynek tesszük ki magunkat, ha leülünk, illetve az ujjainkat használva próbáljuk a leszállási szándékunkat a sofőr tudtára adni? Nézzük meg, milyen eredményekre jutott a vizsgálatai során Rita.

Egy nap elteltével az ülésről származó mintán egy kisebb gombatelep bukkant fel, viszont a nyomógombon egy annál nagyobb és félelmetesebb külsejű telep. A második napon az ülés mintáján nem sok változás következett be, csupán apró baktériumok jelentek meg, a nyomógomb mintáját azonban teljesen belepte a gombatelep, ami mögött baktériumtelepek is elburjánztak. 

A harmadik nap után teljesen elszabadult a pokol: annyi baktérium és gomba jelent meg, hogy még a táptalaj is kirepedt alattuk. Nem spoilerezek tovább, érdemes megtekinteni a videót, de vigyázat, érzékenyebb gyomrúak esetében étkezés előtt nem ajánlott a megnézése:

@plantprotecting Bocsi @BKK Budapest, ez az utolsó, ígérem, de erre még nagyon kíváncsi voltam! Amúgy szeretünk! Minden kórokozó mikroorganizmus, de nem minden mikroorganizmus kórokozó! Keep calm and travel with bkk. #bkk #test #agarlemez #agarplate eredeti hang - Plantprotecting Rita

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás