promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: rövidesen leszakad az ég Magyarországon – ettől a vészjelzéstől rengeteg ember feje fog megfájdulni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sajnos marad a változatos idő Magyarországon, és az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a riasztást is.

Biztosan sokan a hajukat tépik, hogy ennyire változatos a 2023-as tavasz, de azt is tudja jól mindenki, hogy a mezőgazdaság miatt szükség van nagyon is a csapadékra. Szóval a zavartalan napsütést felejtsük el Magyarországon a további napokban, ráadásul az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést is adott ki.

Most délutántól Magyarországon déli, délnyugati felén egy-egy intenzívebb zivatar fordulhat elő. Itt a zivatarokhoz jobb eséllyel társulhat 60 km/h feletti szél, 20 mm-t elérő csapadék, illetve jégeső.

Az OMSZ erőjelzése szerint holnap újra erősen leszakadhat az ég Magyarországon. Napközben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, viszont északkeleten délelőtt még vékonyabb lesz a felhőtakaró. Itt lesz a jobb a helyzet, azonban dél, délnyugat felől ismét kiterjedt csapadékzóna halad át felettünk.

A vészjelzésben arról számolnak be, hogy Dunántúlon több helyen illetve a Duna-Tisza közén helyenként a 24 órás csapadékösszeg meghaladhatja a 20 mm-t is, de néhol akár 30-40 mm is összegyűlhet. Napközben a délnyugati területeken, valamint északon zivatar előfordulhat.

Valahol igazán hűvös lesz a vasárnap, így a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között valószínű. Az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, Szabolcsban pedig a legmelegebb. Érdemes figyelgetni az Időkép élő radartérképét, hogy éppen hol szakadt a nyakunkba egy kiadós eső. A változékony idő miatt sajnos rengeteg ember feje megfájdulhat.

A hétindításnál marad a felhős ég Magyarország felett. Többfelé lehet eső, zápor, helyenként beágyazott zivatar, miközben a csapadékzóna kelet felé halad tovább. A keleties szél időnként megélénkül, zivatarban erős lökések is előfordulhatnak. Hajnalban 8, 14, délután 16, 22 fok között alakul a hőmérséklet.

A folytatásban, vagyis kedden hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés Magyarországon. Ismét többfelé várható záporeső, zivatar. A délies szél időnként megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14 között alakul. A csúcsérték a felhősebb tájakon 17, 20, a naposabb részeken 20, 25 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás