promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: aggasztó felhőzet és ciklon robog hazánk felé
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepő a meteorológusok várakozása a Magyarország feletti esőfelhős frontrendszerrel kapcsolatban.

Szerda késő délutánra, illetve estére és éjszakára korábban még jelentősebb mennyiségű esőt ígértek az időjósok, azonban a legfrissebb előrejelzések szerint

sehol sem várható gyengébb erejű zápor, zivatar.

Az éjszakai órákban egyedül Magyarország dél-nyugati határszélét csípheti a hazánk mellett éppen elsodródó frontrendszer széle, ebből lehet elvétve alacsony intenzitású esőzés. A met.hu jóslata szerint az országos esőzés esélye szerdáról csütörtök reggelre egyenlő a nulla százalékkal. 

Pedig ma délutántól fokozottabb lesz a fátyolfelhőzet felgyülemlése hazánk nagy része felett, azonban a torlódás, illetve a napsütés nélkülözése ellenére sem kell félnünk, a kint hagyott száradó mosott ruhák nem fognak megázni. Sőt, munka után bátran lenyírhatjuk otthon a füvet, és még egy bátorító locsolásra is érdemes lehet beosztanunk az időnket kertes ház esetén. Ugyanis a jelenlegi várakozás szerint számottevő eső csak péntektől várható. Az a változás viszont jó eséllyel némi lehűléssel is fog járni, bár a szakemberek szerint a hétvége csak enyhén lesz változékony. Bár egyelőre még csak a hét közepén járunk, így érdemes örülni annak, hogy a felhősödés mellett is remek hőmérsékletnek lehettünk ma élvezői.

A fel-fel támadó szél ellenére országosan 22 Celcius fok körül alakult a csúcs, és holnap is hasonló értékek várhatóak. Szelesebb időszakokra csütörtökön is számíthatunk, azonban a hajnali és reggeli minimum hőfok nem fog jelentősen 10 Celsius alá csúszni. 

Csütörtökön lehetséges, hogy a mainál is kevesebb lesz a napos órák száma, de lehűlést az eső sem fog komolyabban elérni egyelőre. Mérhető mennyiségű eső, esetleg zápor és zivatar főleg az ország déli, dél-nyugati vármegyében lesz várható. Az érintett területeken elképzelhető pár fokos hőmérséklet-csökkenés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat rendszeres napi előrejelzése:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás