promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: ez Magyarország leghosszabb nevű települése, és a leghosszabb faluja
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Imádjuk a földrajzi legeket, és így van ezzel az egész világ is, nem csak mi, magyarok.

A földrajzi legeket mindenhol nagy tiszteletben tartják, hiszen ezek igazi attrakciók, amelyek egy-egy helyet különlegessé tehetnek, vagy akár arra is képesek, hogy feltegyék ezeket a turisták térképeire. Ez persze sokszor a marketingesek dolga, vagy éppen nekik van affinitásuk ehhez, hogy ezeket meglépjék. Nagyon sok helyen például számon tartják azt, hogy melyik a leghosszabb város- vagy éppen községnév az adott országban. Ezekről már nagyon sok cikk született az évek alatt, és általában az ilyen listákon ott szerepel a walesi kis település neve, amely olyan hosszú, hogy alig fér el a peronon, de a helyiek nagyon ragaszkodnak hozzá.

A turisták pedig ellátogatnak ide, hogy fényképeket készíthessenek a névtábla mellett.

Hogy is kell ezt leírni? Pontosan így:

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

De mi a helyzet a magyar legekkel, ezeket mennyire ismerjük?

Arról már az évek alatt rengeteg cikk született, hogy melyik hazánk leghosszabb nevű települése, ez pedig nem más, mint Jászfelsőszentgyörgy. Ám a listán szorosan utána rengeteg hosszúnevű település következik, mint például Balatonszentgyörgy, Nyugotszenterzsébet, Szentkirályszabadja és Jászalsószentgyörgy.

Ám arról már sokszor nem esik szó, hogy például melyik a leghosszabb magyar falu vagy község. Magyarország leghosszabb falujaként Csanytelket tartják számon, amely a Tisza jobb partján fekszik. Korábban a Délmagyar írt róla, hogy a község két végpontja között majdnem 6 kilométer van. Az ide látogató turistákat elképesztően gazdag madár- és növényvilág várja a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás