promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egy bosszantó ciklon gondoskodik arról Magyarországon, hogy ne tudd eltenni az esernyőt
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy sekély mediterrán ciklon miatt csapadékos lesz Magyarország időjárása, de hát tudjuk jól, hogy a májusi eső aranyat ér.

Lehet sokaknak elég bosszantó, hogy ennyire változatos most a tavasz, de azt is tudja jól mindenki, hogy a mezőgazdaság miatt szükség van nagyon is a csapadékra. Szóval a zavartalan napsütést felejtsük el Magyarországon a hét második felétől. Az Időkép arról számolt be, hogy a sekély mediterrán ciklon miatt a legtöbb esőre délnyugaton kell számítani, míg északkeleten kevesebb hull majd.

Az előrejelzés szerint nyugaton, vagy éppen délnyugaton 40-50 milliméternyi is az ott lakók nyakába szakadhat, persze szép fokozatosan, nem egyszerre. Ide kattintva érdemes majd figyelgetni az élő radartérképet, ami valószínűleg elég népszerű lesz az elkövetkezendő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán még fogjuk rá, hogy nyugalom lesz, és sok napsütés várható. A délelőtti órákban az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor, másutt nem valószínű csapadék. Magyarország sok részén élénk lesz a délkeleti, keleti szél, amit Szeged-Győr tengely mentén olykor erős lökések is kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

Csütörtöktől már több helyen számíthatunk esőre és záporokra, de ezt Magyarország ésszakkeleti része állítólag meg fogja úszni. Hajnalban általában 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. Délutánra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken már egyre inkább érezni fogjuk a ciklon hatását. Délnyugat felől több hullámban várható eső, záporeső, helyenként az ég is megdörrenhet, és viharok alakulhatnak ki a semmiből. A minimum-hőmérséklet 6, 12, a maximum-hőmérséklet nagyrészt 12, 17 fok között valószínű. A keleti és délkeleti szél meg fog erősödni.

Hétvégén sajnos a legtöbb helyen biztosan nem hagyhatjuk otthon az esernyőt, így kirándulásokat sem mostanra érdemes szervezni.

Szombaton és vasárnap napsütésre északkeleten van nagyobb esély. Többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar is lehet. A délkeleti, keleti szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban többnyire 8, 13, délután 14, 22 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás