promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eső robog Magyarország felé, már tudjuk, hogy mikor és hol csap majd le - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az előrejelzések szerint ezen a napon számíthatunk majd esőkre.

Gyönyörű hétvégénk volt az ország nagy részén, csaupán pár rövidebb alkalommal érkeztek záporok és zivatarok az ország egyes részeibe, de azok sem tartottak nagyon sokáig, csupán rövid ideig. A hétfő is jónak ígérkezett, sok helyen szinte egész nap napsütésre lehet számítani, ám néhol felhőtátvonulások takarják majd el az eget. A csúcshőmérséklet sok helyen már a 22-t is meghaladja, ma pedig esőre nem kell számítani.

De már sokan azt kérdezik, hogy akkor mikor jöhetnek megint felénk az esőfelhők?

Ez a hét abból a szempontból érdekesnek ígérkezik, hogy egy kicsit hidegebb lesz, mint előző héten, sőt, a statisztikákból azt is ki lehet olvasni, hogy a minimum és maximum hőmérséklet a sokévi átlaga alatt marad. Ez azonban nem jelenti azt, hogy hideg várható, csupán azt, hogy attól lesz hidegebb, mint azt a korábbi években megszokhattuk.

Mégis milyen jelenségek játszódnak le a fejünk felett?

Magyarország egy anticiklon peremvidékén helyezkedik el, egy olyan anticiklon szélén, amelyet hideg légtömegek töltenek ki. Bár a hideg légtömeg súlypontja tőlünk sokkal messzebbre, keletre helyezkedik el. Ám ennek ellenére az anticiklon hatására szárzaabb és hűvösebb levegő érkezik felénk.

És hogy hány fok lehet?

Kedden hajnalban 4-9 fokra hűl le a levegő. A maximumoka nap folyamán 15 és 20 fok között alakulnak majd Magyarországon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből pedig azt is megtudhatjátok majd, hogy mikor lehet záporokra és esőkre számítani Magyarországon a héten, illetve azt is, hogy az ország egyes részein milyen maximumokkal és minimumokkal lehet majd számítani május harmadik hetében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás