promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: viharokat hoz a sekély ciklon Magyarországra, ráadásul a lehető legrosszabbkor
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon megint a lehető legrosszabbkor fog lecsapni egy sekély ciklon, ami miatt viharok alakulhatnak ki több vármegyében is.

Annyi biztos, hogy az esőre nem lesz panasz a hazánkban, mivel Magyarország bőven kap öntözést így a tavaszi napokban. Bár sokan a napsütést szeretik, de el kell fogadni, hogy a csapadékra is óriási szükség van a mezőgazdaság miatt. A Kelet-Balkánon súlyos a szárazság, szóval ott bőven lesznek gondok emiatt.

Ha az időjárást nézzük Magyarországon, akkor érezhetően hűvösebb, de száraz napok vannak terítéken mostanában. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 5 fok között valószínű, szóval nem lesz meleg ma este. A keleti tájakon az éjszaka második felében kialakulhat egy-egy zápor is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön bár gomolyfelhős, de napos időre készülhetünk. Magyarországon a Dunántúlon lehet picit felhősebb az idő. Folytatódik a száraz időjárás, így esőre nem kell számítani, szóval az esernyőket otthon hagyhatjuk. Az északnyugati szél mérsékelt lesz, majd este délire fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, szóval 20 fok felé nem igazán fogunk menni.

Ugyebár közeledik a hosszú hétvége Magyarországon, mivel május elseje hétfőre esik. Mikor máskor romolhatna el az időjárásunk, mint ekkor?

A szárazabb napok után egy sekély ciklonnak köszönhetően már mozgalmasabb, csapadékosabb idő vár ránk. Az OMSZ szerint a ciklon péntek délután, estefelé fog megérkezni Magyarországra. Emiatt előbb a nyugati tájakon, majd szombaton és vasárnap már a középső, és a keleti vármegyék fölött is lesznek sötét esőfelhők.

Szombaton a szimpla esőt már záporok, erősebb viharok is felválthatják. Rossz hír, hogy egy újabb ciklon miatt első látásra ez hétfőn sem fog változni.

Pénteken a Duna-Tisza közi homokhátságon és az északi völgyekben kevéssel 0 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet éjszaka. Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő, és a csapadékos időjárás ellenére elkezdődik ismét a melegedés Magyarországon.

Május elsején, hétfőn délnyugat felől felhőzet-növekedés kezdődhet, emiatt hazánk délnyugati részei felé haladva nő a csapadék kialakulási esélye. Ugyanakkor Magyarország döntő részén száraz idő valószínű. A keleties szél ezen a napon megélénkülhet. Hajnalban 4, 11, délután 16, 23 fok lesz a jellemző. Ide kattintva nem árt majd követni a radart, hogy hol lesz szükség az esernyőkre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás