promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly változás Magyarországon, kiadták az elsőfokú figyelmeztetést, erre mindenkinek érdemes felkészülnie
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ennek nem sokan fognak örülni, jövő héten érdemes lesz ezzel kalkulálni.

Biztosan sokan örültek annak az utóbbi napokban, hogy kicsit visszavonult az eső, megjelent a napsütés, jó idő lett, és így végre lehetett nyugodtan szabadtéri programokat csinálni, túrázni, sétálni, sütögetni. Bár így is akadtak/akadnak bőven olyan helyek Magyarországon, ahol még elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, ráadásul jövő héten olyasmi jön, ami valószínűleg sok embernek fog fejfájást okozni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján megjelent egy figyelmeztetés, ami összesen négy vármegyét érint, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a mai napon vihar lehet ezeken a helyeken, ráadásul komoly veszélyt jelenthet a villám, és akár jégeső is előfordulhat. Győr-Moson-Sopron vármegye, Vas vármegye, Veszprém vármegye és Zala vármegye az érintettek, így ezeken a területeken mindenképp érdemes felkészülniük az embereknek.


Kép: met.hu (screenshot)

Az ország túlnyomó részén a mai napon kifejezetten kellemes idő várható, 20 és 24 fok között lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet, a legtöbb helyen felhők takarhatják el a napsütést. Az biztos, hogy sokan pontosan ilyen időjárásra vágytak, hiszen ilyenkor általában nem kell kabátot vennie az embernek, élvezhetjük a jó időt – érdemes kihasználni ezt a napot, mert jövő héten olyasmi jön, aminek sokan nem fognak örülni.

A met.hu szokásos videós előrejelzéséből kiderül, hogy már hétfőtől komoly változásokra kell számítanunk (bár már vasárnap délután/este is tapasztalni lehet majd az előjeleket), ugyanis megjelenik egy frontrendszer, ami eléggé megbolygatja a dolgokat, vagyis kifejezetten változékony idővel számolhatunk, és csapadék is könnyedén előfordulhat jövő hét elején – itt lehet megnézni a videót, amiben részletesebb információkat is kaphatnak az érdeklődők az időjárásról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás