promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: készülj, mert ekkor csap le egy agresszív frontrendszer Magyarországra, ami alaposan megcibálja a tavasz bajszát
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon a szeszélyes április azért szokott meglepetéseket okozni az időjárásban, és érkezik is egy agresszív frontrendszer.

Az április hozta a szokásos formáját, mivel volt itt napsütés, jégeső, de a hónap elején még havazás is, amire abszolút nem számított már senki. Nem árt kiélvezni a jó időt a hétvégén, mivel utána egy hullámzó frontrendszer fog bekavarni Magyarország időjárásába, ami agresszívan esőt, záport, de viharokat is hozhat. Az később fog kiderülni, hogy hazánk bizonyos részen mire kell számítani.

Először azért kezdjünk a jó hírekkel, mivel az Időkép beszámolója szerint is egyszerűen kiváló tavaszi hétvégénk lesz. Talán vasárnap kialakulhat néhány zápor, de ezek azért nem fognak nagy felfordulást okozni. Ide kattintva érdemes azért ránézni a radarra néha. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai nap további részében tényleg felhőtlen idő lesz, így csapadékra sem kell számítani sehol. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések a délies szelet. Szokás szerint azért hajnalban még hideg lesz, 2 és 8 fok közé hűl le a levegő, azonban északkeleti tájakon gyenge fagy is lehet.

Vasárnap napközben gomolyfelhők lehetnek, többórás napsütéssel, délután azonban fátyolfelhők vonulnak át Magyarországon. Napközben a keleti határszélen kisebb, estefelé a Dunántúlon nagyobb eséllyel alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, főként a Fertő térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Aztán megérkezik az agresszív frontrendszer hétfőre, ami megcibálja a tavasz bajszát. Hétfőtől több hullámban, több helyen várható eső, zápor, és persze viharok is kialakulhatnak a semmiből. Az Időkép összerakott egy térképet, amin jól látható, hogy Magyarország egyes részen mennyi eső fog hullani.

A csúcsérték itt 14 és 22 fok között alakul, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb. Ami azonban jó hír, hogy ez az agresszív frontrendszer kedden már elhagyja hazánkat. A csapadékzóna napközben kelet felé húzódik, mögötte gomolyfelhők képződnek, amelyekből már csak kevés helyen valószínű zápor. A hőmérséklet a frontrendszer után azonban visszaesik, kedden csak 10, 18 fokot mérhetnek, a legtovább csapadékos északkeleti megyékben lesz a hűvösebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás