promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hátborzongató világvége felhők jelentek meg Magyarország felett, és még lehet lesz részünk ilyenben
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még egy ideig változatos lesz az időjárásunk, szóval zivatarok és viharok is kialakulhatnak a semmiből Magyarországon.

Félelmetes látványban volt része tegnap azoknak, akik Győr és Tatabánya között élnek. Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, a zivatarlánc látványos peremfelhőkkel érkezett meg Magyarországra. Az égből cikáztak a villámok, és még jégeső is volt.

Az emberek többsége persze nem ezen ámult nagyot, hanem az asperatus felhőkön. Ezeket a köznyelv világvége felhőnek is szokta olykor hívni, mivel hátborzongató látványt tudnak nyújtani. Ide kattintva meg is nézhetitek, hogy az Időkép észlelői milyen fotókat küldtek be. A panoráma így Magyarország ezen a részén egyszerre volt egyedi, és félelmetes.

Ijesztő felhőket lehet fogunk látni még az elkövetkezendő napokban is, mivel lehetnek viharok zivatarok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este Magyarország legtöbb részén átmenetileg megszűnik a csapadék, és kiderül az ég. Az északi, északkeleti szél kevés helyen még élénk lehet. Hajnalban azért még hideg lesz, mivel 3 és 8 fok közé hűl le a levegő, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.

Csütörtökön Gomolyfelhős idő várható általában többórás napsütéssel. Magyarország északkeleti részén azonban számítani kell záporokra, hirtelen lecsapó viharokra. Az északias szél a Dunától keletre megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet azért már hozza azt, amit a tavasztól elvárunk, mivel napközben 16 és 20 fok között alakul.

Az OMSZ távolabbi előrejelzése szerint azonban megkapjuk végre a felhőmentes napokat. Vasárnapig nem igazán lesz csapadék, és napos, gomolyfelhős időben lesz részünk.

A hétvége előtt pénteken az északkeleti, keleti szelet az északkeleti tájakon élénk, illetve erős lökések kísérik. Hajnalban 2, 8, a délutáni órákban 15, 20 fokot olvashatnak le a hőmérőkről. Csapadékra tehát innentől nem igazán kell számítani Magyarországon, és a nap is kisüt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás