promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: rendkívüli térkép került elő Magyarországról, ami mindenkit megdöbbentett
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország közben még mindig nem lélegezhet fel teljesen, ha időjárásról van szó, mivel támadnak a zivatarok, ráadásul akár jégeső lehet belőlük.

A mai napon végre kaptunk egy kis tavaszt. Aki most kikelve magából felteszi a kérdést, hogy mégis milyen tavaszt, az valószínűleg nyugaton van. Az Időkép egy rendkívüli térképet tett közzé Magyarországról, amit nagyon ritkán lehet látni. Hazánk gyakorlatilag kettészakadt, így nyugaton borult idő van, a legtöbb helyen bőven 10 fok alatt hőmérséklettel, míg a keleti rész élvezheti a napsütést a legtöbb helyen 20 fokokkal. A nem mindennapi térképet Magyarországról ide kattintva tudjátok megnézni.

Most a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul. Magyarország délnyugati és északkeleti harmadán lehetnek záporok, ahol jelentősen felhősebb lesz az idő.

A hőmérséklet most már nagyjából igazodni fog a tavaszhoz, de az időjárás az nem igazán. A hőérzetünkön azonban az erős szél ronthat. Az időkép beszámolója alapján a zivatarok akár jégesőt is hozhatnak magukkal, így nem árt mindenre felkészülni. Ide kattintva tudjuk figyelni az élő radarképet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn Magyarországon sok helyen több órára kisüthet a nap, de aztán jönnek a felhők. Reggel főként északkeleten, illetve délnyugaton lehet gyenge eső, a délután folyamán már többfelé záporok, zivatarok képződhetnek. Már ezen a napon is számítanunk kell erősebb szélre, nyugaton akár viharos lökésekre is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Kedden gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Több helyen is kialakulhat zivatar, hirtelen feltűnő vihar. Sokfelé kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északi, északkeleti szelet. A minimum általában 4 és 10, a maximum-hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

Szerdán ismét lesznek felhősebb és naposabb időszakok. Elszórtan kialakulhat záporeső, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. A hajnali 3, 9 fokról 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön is hasonló lesz a helyzet: többfelé kísérhetik élénk, néha erős lökések az északkeleti, északi szelet. Hajnalban 1, 7, a délutáni órákban 14, 20 fokot mérhetnek. Pénteken elvileg már kevesebb záporra kell számítani. Hajnalban általában 2, 8, a délutáni órákban 15, 20 fokot olvashatnak le a hőmérőkről, a szél pedig hozza majd a szokásos formáját.

Hétvégén gomolyfelhős, de többnyire napos időre van kilátás, de egy-egy zápor azért itt is felütheti a fejét. Az északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a csúcsérték 15 és 21 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás