promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha többé nem eszel epret, ha megtudod a gusztustalan igazságot a magyarok egyik kedvenc gyümölcséről
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mikroszkóp alatt egészen sokkoló az eper kinézete.

A magyarok egyik kedvenc gyümölcse az eper, rengetegen imádják, és várják, hogy elérkezzen a szezonja, hogy végre kiló számra ehessenek a zamatos, piros kis csemegéből. Persze jóval a fő szezon előtt is lehet már kapni belőle, de azzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy akkor még nem az igazi – főleg, ha esetleg még egy váratlan vendég, egészen konkrétan egy skorpió is jár hozzá:

Az epret önmagában is rengetegen fogyasztják, de süteményeknél, turmixnál, és egyéb finomságoknál is felhasználják a jellegzetes, édes íze miatt. Az ember viszont bele sem gondol abba, hogy milyen titkokat rejt ez a közkedvelt gyümölcs, hiszen szabad szemmel nem igazán látható az, milyen is valójában – viszont ha mikroszkóp alatt nézzük, akkor máris elénk tárul a szörnyű igazság.

Egyre több olyan videó van az interneten, amik szerint az eper még akár mosás után is tele van apró, gusztustalan lényekkel, amik vígan mászkálnak rajta, mi meg tudtunkon kívül őket is megesszük a gyümölcs elfogyasztása közben – ennek a gondolata pedig érthető módon sokak szerint egyenesen gyomorforgató, de nyugalom, nem kell aggódni miattuk.

Az eper mikroszkóp alatt döbbenetesen néz ki, főleg azért, mert akkor láthatjuk rajta a rovarokat. Ezek az élőlények szerencsére nem ártanak nekünk, szóval elvileg egyáltalán nem okoz gondot az elfogyasztásuk. Általában eperatkákról, illetve takácsatkáktól van szó, amik növényeken élősködnek, így előfordulhatnak ilyen helyeken – bár ezek után lehet, hogy kétszer is meggondolja az ember, hogy eszik-e epret, vagy sem.

Itt lehet megnézni, hogyan is néz ki az eper mikroszkóp alatt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás