promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Skorpiót talált az akciós eperben a magyar vásárló, az igazi döbbenet csak ez után jött
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy magyar nő jelezte, hogy skorpiót talált az egyik áruház eper árújában, a vadállat befogó Both Zoli siet segítségére.

Érdekes poszt kezdett terjedni ma reggel a magyar közösségi médiában. Egy Tünde nevű Facebook-felhasználó egy csoportban osztotta meg, hogy tegnap nem várt meglepetéssel szembesült az egyik német áruházlánc fővárosi üzletéből hazatérve. Ugyanis a csütörtöktől akciós friss import eperben egy skorpió lapult, amit egy üvegpohár használatával hatástalanított.

Természetesen az állatbarát vásárló és eperrajongó nem szerette volna bántani a különleges, bár veszélyesnek tűnő állatot. Inkább megpróbált értesíteni egy hivatásos állatbefogót, akit az interneten keresztül talált meg. Azonban legnagyobb megdöbbenésére a szakértő egy roppant meghökkentő összeget mondott már magáért a kiszállásért is. Tünde szerint a szakember tizennyolc ezer forintért látogatta volna meg.

A balszerencsés vásárló posztjára végül felfigyelt hazánk legismertebb állatbefogója, Both Zoltán is. A lassan legendás hírű veterán a Katasztrófa Védelem kötelékéhez tartozva vette fel a kapcsolatot Tündével. Both úr elmondása szerint még a mai napon megérkezik a skorpióért. Kérdésünkre elmondta, hogy egy kifejezetten egzotikus fajról van szó, ugyanis az 500 grammos eperben elbújt "szörnyeteg" nem más, mint:

egy Heterometrus, egészen pontosabban az óriás erdei skorpió egyik közepes méretű alfaja, mely elsősorban Délkelet-Ázsia szubtrópusi tájain honos. Hazája például Kína, Malajzia, Indonézia. Szúrása az emberre alapvetően nem mérgező, csak arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót a legfeljebb bőrirritációt okozó akciója. Halálos végkimenetel nem ismert.

A rutinos befogó továbbá azt is elújságolta, hogy még a délután folyamán felkeresik Tündét, akihez a német áruházlánc jóvoltából skorpió-nézőbe mehetnek. Talán még egy kevés epret is elmajszolgathatnak a stáb tagjai, miközben Both befogja a sokaknak rémálom okozására is alkalmas pókszabásút.

(forrás: Facebook)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás