promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egy rémes frontrendszer Bud Spencer-szerű pofonja tesz róla, hogy ne tudjuk élvezni a tavaszt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még Bud Spencer sem fogja tudni kipofozni most a felhőtlen tavaszt Magyarországból. Mutatjuk, hogy mit hoz magával a frontrendszer!

Az időjárást követők kezdenek egyre szkeptikusabbak lenni, amit valahogy meg is értünk. Olyan meglepetéseket kaptunk eddig a nyakunkba Magyarországon, amire nem igazán számítottunk. Ami igazán meglepő, hogy néhány helyen a tavalyi évi karácsony jóval tavasziasabb volt, mint itt a húsvét. Északkeleten még fehérbe is borult a táj, a hó pedig éjszakára is megmaradt az alacsonyabb szinteken.

Húsvéthétfőn már megindult egy olyan felmelegedés, amiért elég sokan imádkoznak. Ettől még Magyarországnak fel kell készülnie néhány Bud Spencer-felé pofonra, mivel hamarosan egy frontrendszer csap le a Kárpát-medencére.

Először egy gyenge hidegfronttal indulunk az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint, de ez még nem okoz nagy fennakadásokat. A Dunától keletre elszórtan fordulhat elő eső, zápor, a csapadék éjszaka egyre inkább az északkeleti tájak fölé húzódik majd, ahol reggel is számítani kell kisebb záporokra.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, szóval fagy már abszolút nem lesz.

Szerdán a Dunántúlon a napos reggelt követően később felhősebb lehet az ég. Eközben Borsodban és a Tiszántúlon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, így ott is többórás napsütésre lehet számítani, de a legnaposabb országrészek az Északi-középhegység nyugati fele és a Duna-Tisza köze lehetnek. Magyarország keleti részén miután megszűnt délelőtt a csapadék, akkor erre a nap további részében már sehol sem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között valószínű.

Aztán az Időkép figyelmeztet, hogy csütörtökön érkezik meg egy rémes frontrendszer. Nyugat felől érkezve tehát elkaphatja Magyarországot eső, zápor, de hevesebb zivatar is. A meteorológiai honlap arról számolt be, hogy kicsit kettészakad hazánk emiatt, ha a hőmérsékletet nézzük.

Délkeleten lesz a legmelegebb, ott akár a 20-21 fokot is elérhetjük majd, ugyanakkor északnyugaton ennél jó 10 fokkal is hidegebb lehet. Ez a méretes hőmérséklet különbség állítólag hétvégén is megjelenik majd. Viszont, hogy ott milyen időre kell számítani, az majd később kiderül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás