promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: egy hidegfront ismét merényletet tervez Magyarország ellen, és húsvéthétfőn sem lesz biztonságban hazánk egyik része
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze a többség arra kíváncsi, hogy ez a közeledő hidegfront mennyire lesz brutális, és kell-e még tartanunk a fagytól Magyarországon, vagy az őrült havazástól.

Északkeleten nem boldog húsvétot, hanem poénból boldog karácsonyt kívántak egymásnak az emberek a hosszú hétvége előtt. Akadt olyan hely, ahol több mint 10 centiméternyi friss hó hullott. Ide kattintva meg is nézhetitek, milyen télies volt a hangulat Magyarországnak ezen a részén.

Szóval a betörő hideg levegő kemény csapást mért a tavaszra, és bár a hó elolvadt, de mindenki kíváncsi, hogy kell-e még hasonló meglepetésre számítanunk a héten. Annyit biztos, hogy húsvéthétfőn néhány helyen nem hagyhatjuk otthon az esernyőt az Országos Meteorológiai Szolgálat beszámolója szerint.

Magyarország északkeleti, keleti harmadának valószínűleg már kicsit elege van, hogy nekik jut mostanában a legtöbb rossz. A legtöbb helyen azonban többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel. Viszont végre melegszik az idő, mivel napközben már 12 és 17 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, de az esősebb idő miatt északkeleten hűvösebb lehet.

Az Időkép keddre már hidegfrontot ígér, de összetehetjük a két kezünket, mivel ez se havazást, se kegyetlen lehűlést nem hoz magával. A hidegfront nyugat felől csaphat le, így napközben a Dunántúlon eshet többfelé az eső, míg Magyarország keleti részén záporok alakulhatnak ki. A csúcshőmérséklet már sok helyen 15 fok fölé megy, sőt délen a 20 fokot is megközelítjük. Ez már jóval tavasziasabb. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 5 között alakul, szóval az éjszakai fagyok is szép lassan megszűnnek.

Szerdán az OMSZ távoli előrejelzése szerint fátyolfelhős, napos idő valószínű, de napközben főleg a Dunántúlon és északkeleten meg is vastagodhat a felhőzet. Elvétve előfordulhat gyenge eső. Az északnyugati, majd a délnyugati, déli szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban 0 és plusz 6, a délutáni órákban 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön ismét nyugat felől zárt, vastag felhőzet terjeszkedik kelet felé, így a keleti, délkeleti országrészben lehetnek még hosszabb napos időszakok. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is előfordulhat Magyarországon. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 2 és 9, délután 9 és 21 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, délen, délkeleten a magasabb értékeket.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, záporeső, sőt helyenként zivatar is előfordulhat. A délnyugati, majd az északnyugati szél időnként megerősödik. A hajnali 2, 9 fokról délutánra 10, 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég Magyarországon, és akár több helyen előfordulhat csapadék. Sok helyütt megélénkül, néhol megerősödhet a déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában 0 és plusz 6, a maximum 10 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lehet az ég, szórványosan valószínű csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél Magyarországon, de viharos lökések nélkül. A minimum 1 és 8, a csúcsérték 11 és 19 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás