promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sarkvidéki levegő robban be Magyarországra, fel kell készülni arra, ami most következik - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet számítani az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban Magyarországon.

Az elmúlt időszakban az időjárás nem éppen úgy alakul, ahogy azt sokan szeretnék már április elején, hiszen már azt várjuk, hogy napsütéses tavaszunk legyen, meleget szeretnénk. De eközben nagyon sokszor a hajnalokban fagy van, többen pedig azt is észreveszik, hogy az ablakaikon megjelenik a pára, ami a kinti és benti hőmérsékletkülönbségnek a következménye. Pedig már április van. Mégis inkább van több kisebb lehűlés, mint azt korábban áprilisokban már megszoktuk.

Mégis milyen időre számíthatunk majd most az első teljes áprilisi hónapban?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint lehűléssel indult a hét, és a folytatásban is hideg, sarkvidéki levegő tölti ki majd hazánkat. Ehhez társul még az északi szél, amely több alkalommal is feltámad. Változásra pedig egyelőre nem számíthatunk, az majd csak a hét vége felé érkezik meg, és innentől várható majd a lassú melegedés is.

Ráadásul délkelet felől növekvő csapadékesélyre is kilátás van.

A változékony idő háttérében egyrészt egy mediterrán ciklon áll, így az elkövetkező napokban is változékony időjárásra lehet számítani majd hazánkban. Ezért is érdemes megnézni az OMSZ YouTube-videós előrejelzését, amelyben térképre lebontva is láthatjátok, hogy milyen idő vár ránk:

(Forrás: Femina, Turista Magazin)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás