promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: könyörtelen dolog tart a Kárpát-medence felé, és a vészjelzés még csak a kezdet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon még mindig nem indul be teljesen a tavasz, és a viharos szél gyakorlatilag csak a kezdet.

Bár hivatalosan márciusban megkezdődött a tavasz, de tudjuk nagyon jól, hogy magát a dátumot még abszolút nem vehetjük készpénznek. A hónap végén is voltak például helyek Magyarországon, ahol váratlanul hózáporok csaptak le a semmiből.

Mindenki várná, hogy melegedjen az idő, de úgy néz ki, hogy néhol még a fűtést is alaposan fel kell tekerni. Az Időkép ismét megerősítette, hogy Magyarországra ismét lecsap a fagy, ráadásul még hózáporok is újra lehetnek. Ide kattintva meg is lehet nézni a térképet, hol van erre nagyobb esély kedden.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ráadásul hétfőre vészjelzést adott ki. Holnap napközben a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten viharossá (60-70 km/h) fokozódik az északias szél, de a Bodrogközben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-át is. Ha ez nem lenne elég, még záporok, néhol hózáporok is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 8 és 13 fok között valószínű.

Kedden Magyarország délkeleti, keleti részén felhősebb idő várható, míg északnyugatra, nyugatra napos, gomolyfelhős idő valószínűbb. Délkelet, kelet felé haladva növekvő eséllyel valószínű csapadék, amelynek nagyobb része jó eséllyel lehet havas eső, havazás. Az északi szelet újra erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében helyenként viharos lökések kísérhetik. Innentől a fűtést is fentebb kell tekernünk, mivel hajnalra fagypont köré hűl le a levegő, a szélvédett, fagyzugos északi völgyekben azonban ennél több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 3 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ami nem igazán lesz tavaszias, inkább őszies.

Szerdán ismét Magyarország keleti része lesz felhősebb, nyugatabbra gomolyfelhős idő valószínűbb. A keleti részeken van esélye esőnek, havas esőnek, havazásnak, így erre kell készülni. Többfelé lesz élénk, a Dunántúlon és a Zemplén térségében erős az északias szél. Hajnalban mínusz 3, plusz 2 fok valószínű, kelet felé haladva lesz a kevésbé hideg idő. Délután újra csak 3-9 fokig tud felmelegedni az idő.

Csütörtökön sem igazán fogjuk látni a napot. Akár több helyen is lehet csapadék Magyarországon, és ez eső, havas eső, havazás egyaránt lehet. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Hajnalban mínusz 3, plusz 3 fok várható, délután 3-10 fok valószínű.

Aztán elérkezik a hosszú hétvége, de az időjárás nem igazán fog javulni a meteorológiai szerint. Nagypénteken általában erősen felhős vagy borult idő várható. Több helyen lehet nagyobb eséllyel már eső, de a havazást elvileg megússzuk. Megélénkülhet, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali mínusz 2, plusz 4 fokról délutánra 6 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Nagyszombaton délkelet, kelet felől szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, ezzel együtt pedig kevesebb helyen kell csapadékra számítani Magyarországon. Helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali mínusz 2, plusz 5 fokról délutánra 7 és 14 fok közé melegedhet fel a levegő.

Húsvétvasárnap változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordulhat elő záporos csapadék. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkülhet, néhol erős lökések is lehetnek. Hajnalra 0, plusz 7 fok közé hűl le, délutánra 8 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás