promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Reszkess Magyarország, közeleg a húsvét - így vásárolj be a nagyon hosszú hétvégére egy hatalmas trükkel
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon érdemes nagypéntek és a húsvéti hosszú hétvége előtt felkeresni bevásárlásra a Lidlt, Aldit.​

Természetesen nem kell mindig, mindenáron valamelyik német áruházlánchoz rohannunk egy kis pénzköltésért, elég leugrani a sarki CBA-ba vagy Reál üzletbe is. A legfontosabb, hogy az ember már előre eltervezze, hogy a húsvét négynapos hétvégéjén mihez kezd magával, illetve családjával. Érdemes számba venni, hogy tulajdonképpen hányan is lesznek otthon az ebédlő asztal mellett, hány éhes szájat kell megetetni reggel-délben-este. A nasibajnokokról nem is beszélve. Nem titok, hogy jól eső érzés azzal is számolni, ha egy kicsit potyázhatunk, és rokonlátogatás címén más vendégszeretetét élvezhetjük. De az előrelátóak nyugodtan kalkulálják bele, hogy száraz lesz a sonka a nagyinál, zsírosra sikerül a töltött káposzta a nagybácsinál. 

A tisztánlátás érdekében szögezzük le, pánikra semmi ok. A pénteki ünnepnap után szombaton már ismét vár minket a megszokott rend szerint az összes üzlet, hogy fel tudjunk készülni a vasárnapi és hétfői pihenésre, ami szerencsére a boltokban dolgozók számára is jár. Természetesen ne a világot akarjuk megváltani azzal a bizonyos szombati kármentéssel, lévén addigra az értelmes és fontos tételeket az élelmesek már felvásárolták. Ekkorra érdemes időzíteni a következő két-három napra való kenyér megvásárlását, illetve az ünnephez illő módon a kalácsot. Nem ajánljuk azonban, hogy azzal hazardírozzon bárki ki is, hogy majd lesz úgyis egy jó kalács a polcon. Megsüvegelendő tanács, hogy még a hét elején adjunk le egy magabiztos rendelést kedvenc pékségünkben vagy kisboltunkban egy-két finom kalácsra, amit aztán a megbeszélt időpontban (persze nyitvatartási időben) át is vehetünk névre szólóan. 

Az igazán biztosra vágyók akár dobhatnak is egy bebiztosításnak szánt kenyeret a fagyasztóba. Ha ezt frissen tesszük meg, a pékárú gyakorlatilag kiolvadás után is roppant élvezhető minőségű lesz. Illetve ha már fagyasztás, reméljük, hogy a hét közepi félelmekkel ellentétben a húsvéti hétvégére már jó időhöz lesz szerencsénk. 

Itt egy kisebb lista, hogy ne felejts el minden beszerezni a húsvéti reggelihez/vacsorához/zabáláshoz: legalább egy tálca tojás, ami jó lesz sütni, főzni, körülbelül bármihez. Ne feledd a szószokat, ahány száj, anyi ízlés: torma, mustár, majonéz, ketchup, meg valami csípős vagy erős. Ugye a sonkát már megoldottad. Ez egyébként is gyűjtőnév a szlengben, mert ilyenkor aztán vehetünk mindenféle sertés-alkatrészt sütve, főzve, sütve-főzve, füstölve, a határt igazából csak a költségvetésünk szabja meg. A paradicsom és paprika rajongói számára azt tanácsoljuk, hogy jól nézzék meg a multik akciós kínálatát, bár leszögezzük, hogy néha az olcsó vétel nem a legjobb döntés. Italt ne felejts el venni. A legjobb az ízletes étel mellett a semleges ízű víz, bár kevesen tudnak ellenállni egy jó kólának, vagy valami nemesebb nedűnek. Ha a felnőttek netán pezsgőzésre adnák a fejüket, akkor ne hagyjuk ki a kicsiket se a mókából: bátran vegyünk nekik gyerekpezsgőt, azzal garantáltan lekenyerezzük őket.

Az ebédeket se felejtsük el gondosan, akár hagyomány vagy vallási szempontból sem megtervezni. Az alapanyagok beszerzését csütörtökig javasoljuk, hogy ne érhessen csalódás a hajrábéli kapkodás során. Ugyanezek a feltételek vonatkoznak a desszertek hozzávalóira is. 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás