promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Magyarország egyik részét hamarosan viharok fogják felforgatni – ekkor csap le a brutális hidegfront
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon fokozatosan melegszik a levegő, de szomorú hír, hogy egy hidegfront hamarosan elront mindent.

Nincs mese, végre beköszöntött a tavasz, így a hajnali fagyoktól is búcsút vehetünk, és a fűtést se kell már nagyon feltekerni éjszaka, legalábbis egy időre, mert erre lesz esély a jövő hét közepén. A következő napokban azonban mondhatni teljesen unalmas lesz az időjárás Magyarországon.

Ahogyan az Országos Meteorológiai Szolgálat is beszámolt róla, több helyen alakulhat 20 fok fölött a hőmérséklet. A tavaszra tehát ráerősít, hogy meleg levegő áramlik Magyarország fölé. Ma a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 1 és 7 fok között valószínű, és esőre, valamint szélre se kell számítanunk.

Holnap, azaz csütörtökön is eseménytelen lesz az időjárás sokak nagy örömére, akik nem szeretik a drámát ebben a tekintetben. Döntően fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24 fok között alakul, tehát jóval melegebb lehet, mint ma.

Ahogyan az Időkép előrejelzésében olvasható, a péntek lesz a hét legmelegebb napja. Ide kattintva meg is nézhetitek a térképet, hogy Magyarország egyes részen hány fokra kell számítani.

Na igen, de sajnos érkezik ismét a fekete leves, méghozzá hidegfront formájában. A front már péntek délután felforgathatja a Dunántúlt, ráadásul pont munkaidő után, vagyis a délután második részében csap le Magyarországra.

Itt tehát lehet eső, zápor, valamint zivatar. A szél is nyugatira, északnyugatira fordulhat, és helyenként viharossá is fokozódhat. Emiatt hétvégén enyhén visszaeshetnek a maximumok, de az erősebb hidegfrontra állítólag a jövő hét elején kell számítani.

Szombaton szintén erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felében egyre többfelé vékonyodik, felszakadozik a felhőzet Magyarország felett. A déli és a keleti országrészben több, másutt kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Néhol kialakulhat vihar is, de erre kevés az esély. A nyugati, északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérhetik. Hajnalban 6, 11, délután 13, 20 fokot mérhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás