promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiadták a vészjelzést Magyarországon – itt veheti kezdetét az égi háború
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország bizonyos részein záporokra és kemény zivatarokra kell számítani.

A múltban volt már arra példa, hogy erősen behavazódott Magyarország márciusban, de úgy néz ki ebben a hónapban erre már egyáltalán nem kell számítani. Hazánkban is véget ért a síszezon, mivel a hőmérséklet egyre inkább ahhoz igazodik, hogy kirándulásokat szervezzünk.

Magyarországon egy rendkívül enyhe telet tudhatunk magunk mögött, de ennek a többség azért örült, mivel nem emelkedtek az egekbe a rezsiárak. Innentől jön az az időszak, hogy lehet spórolni, mivel a fűtést egyre lentebb tekerhetjük éjszaka is, és még attól is nagyon messze vagyunk, hogy a légkondicionálót kelljen járatni.

Az instabil légkör miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a vészjelzést, de hála égnek nem kell nagyon drámai változásra gondolnunk. Délután egy összeáramlási zóna mentén Magyarországon az Északi-középhegység térségében, majd a keleti megyékben a záporok mellett kialakulhat esetleg néhol erősebb zivatar, tehát akár az ég is megdörrenhet a semmiből.

Tehát ezeken a részeken nem árt néha ránéznünk ide kattintva az Időkép radartérképére. Éjszaka már sehol sem kell csapadékra számítani, de a szélmozgás is mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Szerdán aztán tényleg semmilyen veszélyes időjárási jelenség nem várható, és esőt se kapunk a nyakunkba. Közepesen vagy gyengén felhős ég mellett többórás napsütés valószínű Magyarország minden részén. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Csütörtökön szintén abszolút nyugodt időnk lesz, és már a hőmérséklet is felkúszhat 18 és 23 fok közé. Állítólag pénteken támadhatja le Magyarországot egy hidegfront, ami záporokat, zivatarokat hoz majd, de a hőmérséklet nem fog visszaesni. Később kiderül, hogy pontosan mire kell számítani a hétvége előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás