promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes UFO-felvételt őrizget a Magyar Honvédség, egy pilóta készítette 20 éve, de még mindig nem hozták nyilvánosságra

Rejtélyes UFO-felvételt őrizget a Magyar Honvédség, egy pilóta készítette 20 éve, de még mindig nem hozták nyilvánosságra

Tech & Tudomány

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Honvédség több, mint 20 éve rejtegeti a felvételt, amit az egyik pilótájuk készített a repülő tárgyról.

Az elmúlt években megszaporodtak a rejtélyes UFO-észlelések. A világ számos pontjáról érkeznek olyan felvételek és beszámolók, amik arra utalnak, hogy a szemtanúk földönkívüliekhez kötődő, repülő objektumokat láttak az égen. Magyarországon is egyre több ilyen észlelésről hallani, nem is olyan régen Salgótarjánban készült videófelvétel egy fényes tárgyról, ami komoly összecsapást eredményezett a kommentelők között.

Magyarország felett már a 2000-es évek elején is láttak azonosítatlan, repülő tárgyakat; az egyiket ráadásul a Magyar Honvédség pilótája. Annak idején a World UFO Photos and News honlapja számolt be a 2001. szeptember 29-i esetről, amihez néhány kiragadott pillanatképet is mellékelt. A felvételeken, amiket állítólag egy katonai pilóta készített hazánk légterében, egy ezüstszínű, korong alakú repülő tárgy látható.

A pilóta elmondása szerint a tárgy előbb a gépe mellett tűnt fel, majd hirtelen nagy sebességgel mögé repült és eltűnt a felhők között:

„Tőlem balra láttam meg a fényes fémtárgyat, amelynek tökéletesen szabályos korong alakja volt. Én egy felderítő géppel repültem, így jött az ötlet, hogy bekapcsoljam a beépített filmfelvevőt. Közben próbáltam nyugodtan tartani a repülőt, eszemben sem volt követni az objektumot, mert akkora sebességre én nem voltam képes”

- idézte a pilótát az amerikai blog, aki a Honvédelmi Minisztérium vizsgálatának végéig teljes névtelenséget kért.

Ken Pfeifer, aki a blogjában írt erről az esetről, azt is hozzátette, hogy a Honvédelmi Minisztérium az üggyel kapcsolatos hivatalos megkeresésre sem kívánta kommentálni az esetet. Amikor azonban közölték a minisztérium illetékesével a pilóta nevét, azt elismerték, hogy valóban létezik ilyen nevű pilóta a repülősök kötelékében, ahogy azt sem tagadták, hogy az illető szokott felderítő gépeken repülni.

A repólővel készített felvétel - aminek létezését persze semmi sem bizonyítja - a Magyar Honvédség tulajdona, akik az elmúlt 20 évben egyszer sem akarták nyilvánosságra hozni, a blogger szerint azonban a pilóta  annak idején ügyvédet fogadott, mert megfontolás tárgyává tette, hogy sajátjának tekinti a felvételt és nyilvánosságra hozza.

Arra hivatkozott, hogy amikor a felvételt készítette, nem volt szolgálatban, csak szívességből és üzemanyag-takarékossági okokból segítette ki feletteseit azzal, hogy a kért helyre vitte a repülőt és annak szállítmányát.

(Egy kiragadott pillanatkép abból a felvételből, amit állítólag a pilóta készített.)

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás