promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Lecsapott az ítéletidő, Gyálon a kukák Zsákos Bilbóként kalandoznak

Lecsapott az ítéletidő, Gyálon a kukák Zsákos Bilbóként kalandoznak

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc

Ha Magyarország és hétvége, akkor nem lehet más a vége, mint egy kiadós ítéletidő, s Bilbót tovafújja a szellő...

Ma, március második szombatjára egészen éjfélig többnyire narancssárga, de még jobb esetben is minimum citromsárga riasztást adtak ki a viharos széllökések miatt. A fárasztó hét után joggal reménykedhetett benne minden magyar, hogy a hétvégére igazi kiránduló időben lehet részünk. Ám ahogy már az elmúlt hetekben megszokhattuk, a szombat és a vasárnap ismét a tavaszi nagytakarítás négy fal közötti mélabús unalmával telhet. Pár hete egy nem igazán várt havazás vágta haza a pihenés édeskés idejét.

Szombat reggel szerencsére legalább nem hóra, hanem az éjszakai eső maradványaira, illetve kellemetlen szélre ébredhettünk. Azonban napsütéssel sem a korán kelők, sem a hétalvók nem találkozhattak. Ugyanis a szél ereje nem volt képes elkergetni hazánk felől az itt ragadt felhőrengeteget. A tegnapi kiadós eső már a múlté, kapaszkodhatunk a sapkánkba vagy kapucninkba. Az Időkép Facebook posztjának friss beszámolója szerint már 100 km/h sebesség felett van a legmagasabban regisztrált szélerő. A szakportál beszámolója szerint a Győr-Moson-Sopron vármegyei Babóton máris 111 km/órás szelet sikerült regisztrálniuk. Kora reggel a bőnyi repülőtérnél még 97-et tudtak mérni. A jóslat pedig országosan 100 feletti értékeket prognosztizál.

Az Időkép követői persze már be is álltak a panaszosok sorába:

„Kiskunhalason esik az eső és vad szél fúj, de a madarak már csicseregnek... Jaaa az bent van itt a műteremben”.

„Nem messze Piliscsabán kapaszkodni kell szinte”.

„Heves megye, Recsken éjjel szakadt az eső, aztán hajnal óta orkán erejű szél van...”

„Sopronkövesden is tombol a szél, a szívemben újra, a leveleket hideg szél fújja!!!!!!”

„Pusztaszabolcson is süvít a szél, a közvilágítást is el fújta.”

Sőt, már egy lelkes olvasónk is jelentkezett nálunk, aki kérte, hogy osszuk meg szomorúságát:

„Jó reggelt Promotions! Remélem, nem sok ilyen levelet kaptok, de már elegem van a hétvégéből! Egy kúpcserépnek lőttek itthon, a szelektív kukánk kalandozott egyet, mint Zsákos Bilbó, a szomszédnak meg a fél kerítése kiszakadt, szép kis reggel… De azért szép napot Magyarország!”

- énekelte meg gyáli megpróbáltatásait János.

Mindeközben a képes beszámolók is záporoznak a neten, az érdeklődők pedig ITT olvashatják tegnapi időjárás előrejelzésünket:

Tudtad-e: A köznyelvi használatával ellentétben csak akkor beszélhetünk orkán erejű szélről, ha a lökések sebessége meghaladja a 117 km/órát.