promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok, ki se mozduljatok! - tomboló hóvihar fehérítette ki hazánk kedvenc túracélpontját
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország egyik legszebb környéke Óbánya területe, ahol ma a hó az úr az időjárásban. Ráadásul nem csak a Mecsek híres kiránduló helye környékén, lévén az egész vármegyét belepte a havazás. 

Sajnálatos hírt kell közölnünk azokkal az optimistákkal, akik a mai napon még nem néztek ki az ablakon. A magyaroknak ugyanis aligha lesz ma szerencséje, és nem ússza meg száraz ruházattal az, aki a természetbe vágyik egy jó kirándulás erejéig. Sőt, ma még kocsival sem lesz ajánlatos az olyan népszerű és festőien varázslatos helyek megközelítése, mint a legendás Óbánya. 

Baranya vármegye kirándulóhelyeinek üdvöskéje ugyanis előkelő látványt nyújt behavazás után is, ám alighanem a szélsőséges időjárás sokat ront az évente többszázezer embert vonzó helyszínen. A ma reggeli beszámolók szerint ugyanis Pécs és a környékbeli városok környékén is több helyen a tíz centimétert is meghaladja az éjszaka lehullott hó mennyisége. Pedig az előrejelzések korábban még inkább szombatra jósolták a több, és változatos halmazállapotú csapadékot. Azonban késés ide vagy oda, aligha örül az emberek többsége a korai tavasz után visszatérő télnek. Komlóról az Időkép egyik követője 12 centis hóról adott hírt képes beszámolóval és egy éltes mérőszalaggal. 

Pedig a hétre már juthatott volna fekete leves, a vörös iszonyat jóvoltából. Ám a kegyes szél a jelek szerint szétfújta a rettegett szaharai port, amely a korábbi években már többször is megszínezhette autóinkat. Most szerencsénk volt, és csak a napfelkelték és napnyugták jellegzetes, narancsos árnyalatáért volt felelős. 

További kellemetlenség, hogy Óbánya önkormányzata mára hirdette meg a 18. Tűzkerékgurítást, amely hagyományosan a tél búcsúztatása a község számára. Bár Óbánya hivatalos posztja szerint továbbra is szeretettel várnak mindenkit az eseményre ma délután, hogy méltón vegyenek búcsút az idei hidegtől. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás