promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rettegett támadás érkezik Magyarországra dél felől, fedezékbe az autókkal!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az OMSZ már előre szólt, hogy ha utáljuk a vörösre pettyezett autót, akkor készüljünk fel a szaharai por érkezésére. Elsősorban a Dunántúlon élők izgulhatnak a kocsimosás miatt, de a Duna-Tisza-közén is érheti kellemetlen meglepetés az erre érzékenyeket. 

A tegnapi napsütéses reggel után ma már nem sok öröm érhette a koránkelőket. Országszerte felhők felgyülemlett jelenlétére vonulhattunk munkába, vásárolni, ügyet intézni. És a mai megpróbáltatásnak nincs vége. Direkt nem írtunk télvégi szürkeséget, ugyanis azt hamarosan felválthatja a vörös szín bizarrsága, amelyet a mára már legendás hírűvé érett szaharai por érkezése biztosított. 

A közelmúltbeli afrikai szélsőséges időjárás hatására jelentős, de nem rekordközeli mennyiségű por és/vagy homok gyűlt össze a légkörben. A számunkra egzotikus kontinensről érkező ajándék végül olyan magasra jutott immár a Föld légkörében, hogy szép lassan átszelte már a Földközi-tenger vidékét is, és éppen Közép-Európa felé tart. A korábbi esetekhez hasonlóan ezt is csak egy-egy kiadósabb eső képes elteríteni hazánk területén, amelyre volt is már példa nemegyszer az elmúlt évek szélsőséges időjárási körülményeinek is köszönhetően. Érdemes megjegyezni, hogy már egy korábbi adag szaharai por is magas koncentrációban "tartózkodik" hazánk felett, ennek köszönhetőek az elmúlt napok látványos, narancssárga napnyugtái. 

Az OMSZ arról adott hírt, hogy nem kell komolyabb mennyiség aláhullásától tartani, de az ország nyugati és középső tájain jó eséllyel szembesülhetünk a jelenséggel. A szolgálat tájékoztatása szerint:

Ma általában erősen felhős égkép lesz a jellemző, helyenként időszakos vékonyodásokkal. Délután nyugat felől gyenge csapadékzóna érkezik, amelyből a Dunántúlon helyenként szemerkélő eső előfordulhat. A csapadékzóna estig a nagyjából a Duna-Tisza közéig halad.

Az OMSZ által felvázolt területeken így érdemes fedett helyre, garázsra vonulni szeretett négy-, és kétkerekűnkkel. Az állami időjárás jelentők még egy látványos videóval is kedveskedtek a nagyérdeműnek a hivatalos Facebook-oldalukon keresztül. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás