promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: szörnyű dolog csap le Magyarországra a hidegfront előtt, jobb lesz felkészülni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadta a vészjelzést, valahol már ma viharos szél lesz, és ez még csak a kezdet.

Alaposan fel kell készülnünk, mert eléggé felfordul Magyarország időjárása a következő napokban. A meteorológia egész télen kegyes volt hozzánk, mivel senkinek sem szállt el a csillagokba a fűtésszámlája, és a tavasz elején is beindult a felmelegedés. Közben viszont az Atlanti-óceán felől érkező ciklonok több mint kellemetlen pillanatokat.

Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, közeledik Magyarország felé egy hidegfront, ami pénteken csap le, de már ma is lehetnek záporok, zivatarok, erre pedig a Dunántúlon, és hazánk déli felén van nagy esély.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a vészjelzésében megemlíti, hogy a mai napon a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében zivataroktól függetlenül is viharos, 70 km/h körüli széllökésekre lehet számítani.

Ma éjszaka Magyarország nagyobb részében jellemzően derült vagy gyengén felhős lehet az ég, de hajnalra a keleti megyékben foltokban köd és rétegfelhőzet képződhet. Hajnaltól délnyugat felől már megnövekedhet a felhőzet, és reggel a Dél-Dunántúlon már lehetnek záporok.

A szél jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +8 fok között valószínű, csak az északi völgyekben lehet gyenge fagy.

Aztán pénteken érkezik a markáns hidegfront. Magyarországon reggeltől, délelőttől egyre jobbak lesznek a légköri feltételek ahhoz, hogy a záporok mellett egyre nagyobb számban zivatarok is legyenek. A zivatarokat jellemzően 65-80, az erősebb cellákat 80 km/h-t meghaladó széllökések és jégdara, valamint apró szemű jég kísérheti.

Zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.

Szombaton a hidegfront miatt 7-8 fokkal visszaesik a hőmérséklet, és viharossá fokozódik az északnyugati szél. Mondhatnánk, hogy mindig hétvégére romlik el az idő, de most még ennél is rosszabb lesz a helyzet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás