promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: támadnak a frontok Magyarországon, amik rengeteg embert fognak az őrületbe kergetni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eső, hó, és nagy hőmérséklet különbségek lesznek Magyarországon, szóval már most ideje bekészíteni a fejfájás elleni tablettát, akik érzékenyek erre.

Hivatalosan beindult a tavasz, de azért még hajnalban alaposan fel kell tekerni a fűtést és felvenni a nagykabátot. Szóval a rezsin teljesen spórolni nem lehet, de így is köszönjük meg a télnek, hogy ilyen enyhe volt a jelenlegi helyzetben. Ahogyan haladunk előre, fokozatosan melegedni fog az idő, de tudjuk jól, hogy milyen szokott lenni a március, így még arra is van esély, hogy valamikor picit visszaköszön pár napra a keményebb hideg.

Remélhetőleg mindenki kiélvezte a szombati napsütést, mivel közeledik felénk egy hidegfront, amitől nem vészesen, de vissza fog esni a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint már ma este északnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek fölénk.

Néhol jelentéktelen zápor, esetleg hózápor sem zárható ki éjszaka Magyarországon. Az északnyugati, északi szelet elsősorban az éjszaka első felében élénk, helyenként erős lökések kísérik, majd átmenetileg kissé veszít erejéből a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között valószínű.

Vasárnap vastagabb felhők vonulnak északnyugatról délkelet felé, de emellett is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap Magyarország nagy részén, viszont a hőmérséklet nem lesz olyan kellemes, mint eddig. A felhőtömbökből helyenként rövid záporos csapadék is előfordulhat - hódarazáporra, hózáporra síkvidéken nagyobb esély északkeleten van. Az északnyugati, nyugati szelet a délnyugati negyed és az északkeleti határvidék kivételével nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Az Időkép már azt is megnézte, hogy mire számíthatunk a jövő héten. A beszámolójukból kiderül, hogy hétfőtől melegebb napokra készülhetünk, de kiszámíthatatlan lesz az időjárás. Magyarország északkeleti és déli-délnyugati részén teljesen eltérő hőmérsékletet mérhetünk majd. Előbbinél hajnalban a fagyok is erősebbek lehetnek, melegebb pedig végig délebbre lesz.

Nem tudni még hol és milyen mennyiségben számíthatunk csapadékra, de délebbre eső, zápor, míg északkeleten a hét elején akár hó, havas eső, hózápor is előfordulhat. Szóval támadnak a frontok, ami sokakat az őrületbe fog kergetni. Akik erre érzékenyek, azoknak nem árt majd elővenni a fejfájás-csillapítót a fiókból.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás