promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
177 milliárdot nyert a lottón, mégis csúnyán pofára esett a szerencsés játékos
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van, hogy még egy gigantikus lottónyeremény láttán is képes csalódni az ember.

Sokak legnagyobb álma, hogy egy gyönyörűséges napon megnyerik a lottót, és ezzel egyetlen csapásra elfelejthetik az összes anyagi gondjukat, majd úgy élhetnek, mint a királyok. Persze erre nagyon kevés az esély, de sosem lehetetlenség, hogy összejöjjön, hiszen rengeteg embert tett már elképesztően gazdaggá a lottó – nem csoda, hogy Magyarországon is nagyon-nagyon sokan lottóznak.

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban egy kicsit csalóka a lottónyeremények összege, hiszen hihetetlenül sokat kell adózniuk a nyerteseknek, így végül csak a pénznek mondhatni a töredéke kerül a zsebükbe. Persze ez függ attól is, hogy egyetlen összegben kérik azt, vagy részletekben, mivel ha darabokban kapják, akkor több jut nekik – csak van, hogy évekig, évtizedekig kell várniuk, mire övék a teljes összeg.

Nemrég egy ismeretlen ember elvitte az 1,35 milliárd dolláros, vagyis nagyjából 480 milliárd forintos főnyereményt az egyik amerikai lottón, de kiderült, hogy „csupán” 498 millió dollár, azaz körülbelül 177 milliárd forint üti a markát a súlyos adók miatt, mivel egy összegben kéri a nyereményét – ami amúgy az Egyesült Államok eddigi 4. legnagyobb lottónyereményének számít.

A bizonyos szintű pofára esés és a csalódás ellenére így is felfoghatatlanul sok pénzről van szó, szóval nem kell aggódni se a nyertesért, se a gyerekeiért, se az unokáiért, de még azoknak az utódjaiért sem. Viszont valóban elég frusztráló lehet, hogy az ember csak a nyereménye egy viszonylag kisebb részét kapja meg, miután kőkeményen adózik utána – szóval érdemes ezzel is kalkulálniuk a lottó szerelmeseinek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás