promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a tavasz egy báránybőrbe bújt farkas - ekkor tesz tönkre mindent egy hidegfront Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyilván a legtöbben arra kíváncsiak, hogy lehet-e még magas a fűtésszámla márciusban, vagyis hogy vissza fog-e térni a tél.

Egy szavunk se lehet, ha még bevisz néhány ütést a hideg ebben a hónapban, mivel abszolút enyhe telünk volt. A mostani helyzetben rengetegen köszöntet mondtak az időjárásnak, hogy nem szabadultak el a rezsiárak emiatt. A nagy kérdés persze az, hogy fel kell-e tekerni a fűtést még valamikor Magyarországon.

Ma van március elseje, vagyis megérkezett a tavasz. Ezt hazánk középső és keleti része jobban ki tudta élvezni, mivel ott bőven 10 fok fölé kúszott a hőmérséklet, de a többi részen jócskán hűvösebb volt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +4 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb lesz.

Persze akadt olyan hely Magyarországon, ahol még hóval búcsúzott a február. Az Időkép is beszámolt róla, hogy következő napokban havazás már nem várható, legfeljebb pár milliméternyi eső hullhat délen, délnyugaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délnyugati tájakon hajnaltól már több helyen is eleredhet az eső, de Vas és Zala vármegyében vegyes halmazállapotú csapadék is eshet.

Csütörtökön a felhőzet lassacskán észak felé veszik az irányt, de naplementéig az Észak-Dunántúl, a főváros térsége, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld még napos marad. Magyarországon Dél-Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein több helyen előfordulhat gyenge eső, vagy szitálás. Az északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13, a Dél-Dunántúlon 5 és 8 fok között valószínű.

Pénteken és szombatom sem lesz drasztikus változás az időjárásban, de vasárnap összekuszálhat mindent egy érkező hidegfront. Ez sajnos szeles időt, helyenként záport, hózáport is okozhat az Időkép beszámolója alapján. Arra is számítani kell, hogy a napközbeni hőmérséklet alaposan visszaesik.

Tehát ilyenkor márciusban a tavaszt még nyugodtan nevezhetjük báránybőrbe bújt farkasnak. Az tehát nincsen kizárva, hogy valamilyen front okozhat még ebben a hónapban valamilyen kemény havazást ebben a hónapban. A fűtést mindenesetre a következő napokban még biztosan nem kell maximumon járatni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás