promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: őrület mivel indít, majd mivel folytatja a tavasz Magyarországon – ilyen hatással lesz a rezsiszámlára a márciusi kezdés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország egyik részén még elég durva fagyok lesznek hajnalban, de aztán érkezik a tökéletes forgatókönyv.

Egyáltalán nem megszokott, hogy az időjárás ennyire igazodik a naptárhoz, ráadásul még a rezsiszámlánkra is tekintettel volt egész télen, mivel csak néha kaptunk a nyakunkba erős fagyokat. Ezt pedig megköszönhetjük, mert rengetegen estek pánikba, hogy mennyire szabadulhat el a fűtésszámla.

Az Időkép szerint most éjszaka Magyarország északkeleti részén akár -5, -7 fok is lehet a derült ég miatt, így itt még alaposan fel kell tekerni a fűtést éjszaka néhány helyen. Ahol a felhők fognak uralkodni, ott nem igazán fog fagyni. Délnyugaton még előfordulhat gyenge eső, havas eső, hószálllingózás, de aztán felszakadozik a felhőzet.

Szerdán ugyebár megérkezik március első napja, az időjárás pedig valóban igazodik ehhez. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében arról számol be, hogy még a felhőzet is elkezd csökkenni, így sok helyen kisüthet a nap Magyarországon. Sajnos a nyugati, délnyugati tájakon késő délutánig, estig erősen borult maradhat az ég. Valahol akár még gyenge eső is előfordulhat.

A hőmérséklet azonban abszolút tavaszias lesz: Dunántúlon 4 és 9, a Dunától keletre 9 és 13 fok között alakulnak a maximumok.

Csütörtökön délnyugaton felhős idő várható, északkelet felé haladva már egyre kevesebb felhő zavarja a napsütést. Magyarország délnyugati felén helyenként kisebb eső előfordulhat. Az északi, északkeleti szél jobbára mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet általában -5 és +3 fok között alakul, de a kevésbé felhős részeken, a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A csúcsérték 5 és 12 fok között alakul, délnyugaton lesz hűvösebb.

Tehát a következő napokban hajnalban sem lehet letekerni a fűtést éjszaka Magyarország néhány részén, de napközben abszolút tavaszias időre van kilátás.

Ami azonban rendkívül rossz hír, hogy az Időkép szerint hétvégén arcul csaphat minket egy hidegfront. Nagy esőzésre nem kell számítani, de feltámadhat a szél. Vissza fog esni a hőmérséklet, de nem jelentősen. Ettől függetlenül elszórtan lehetnek záporok, hózáporok. Később kiderül, hogy a tél márciusban előveszi-e még a dermesztő arcát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás