promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegen űrhajó szállhatott le Egyiptomban, az oldalára ősinek tűnő hieroglifák voltak rajzolva
Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az írást idegenektől kaphattuk?

Az ókori Egyiptomban bő 5 évezreddel ezelőtt magasan fejlett civilizáció és jól szervezett társadalom jött létre. A fáraók uralkodása alatt olyan csodákat teremtettek, mint például a gigantikus kőpiramisok, amelyek megépítése a mai technológiával is nagy kihívásnak számítana.

Fejlett írásrendszerrel is rendelkeztek a Nílus völgyében élők, a hieroglifák pedig eleinte konkrét tárgyakat, személyeket jelöltek, később azonban már elvontabb fogalmakat is megjelenítettek velük.

Vajon hogyan lehettek képesek az egyiptomiak egy olyan bravúros írásrendszert létrehozni, amelyet évezredekkel később is értelmezni tudunk? Sokak szerint a titok nyitja az, hogy nem ők alkották meg a hieroglif írást, hanem az égből érkezett idegenektől kapták készen.

A mítosz szerint minderre a Benben-kő a bizonyíték, amely olyan, mint egy piramis vagy obeliszk csúcsa, de az eredeti mintája akár űrhajó is lehetett. A 18. dinasztia egyik fáraójának számító Ehnaton például azt híresztelte magáról, hogy egy ilyennel érkezett a Földre, és élő istennek is nevezte magát.

Állítólag a legelső, eredeti Benben-követ (vagy űrhajót) is hieroglifák díszítették, az írás tehát akár a világmindenség univerzális nyelvét is rögzítheti. Ha mi is értelmezni tudjuk, akkor talán a földönkívüli civilizációk is képesek rá, ebben rejlik a csodája.

A Benben-követ az egyiptomiak az ősi Atum isten érkezéséhez kötötték. Előtte sötétség uralkodott a világban, ám ő rendet tett a káoszban, és megteremtette Su istent és Tefnut istennőt, akiknek a leszármazottai lettek Ozirisz, Széth, és Ízisz is. Vajon elképzelhető, hogy az írás és vele együtt a civilizáció is az égből érkezett hozzánk, emberekhez?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás