promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: készüljünk, mert még roppantul fűteni kell, de aztán jön a drámai fordulat Magyarországon

Heti időjárás: készüljünk, mert még roppantul fűteni kell, de aztán jön a drámai fordulat Magyarországon

Időjárás

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hét elején még igazán télies lesz a hangulat, ami rápakolhat a rezsiszámlára, de aztán Magyarország is elkezd igazodni a márciushoz.

Egy hidegfront alaposan bekavart hazánk időjárásába, amit jelenleg is érezhetünk. Bár ettől függetlenül maximálisan elégedettek lehetünk, mert úgy éltük túl a telet Magyarországon, hogy nem kellett maximumon járatni végig a fűtést. Szóval köszönjük meg az időjárásnak, hogy ilyen kegyes volt hozzánk ezekben a bizonytalan időkben.

Voltak persze hidegebb időszakok, de ezek nem adtak okot arra, hogy alaposan elszálljanak a rezsiszámlák. Arra készüljünk fel, hogy a hét elején, és persze hajnalban fel kell tekerni a fűtést, de hála égnek közeledik a tavaszias váltás, tehát Magyarország is szép lassan elkezd majd igazodni a márciushoz.

Szóval a tél nem csak visszatért, de még havazást is zúdított a nyakunkba. Ide kattintva meg is nézheti a képeket az, akinek nem volt benne része. Az Időkép beszámolója szerint ma este keleten is délen is lehet még havazás, Békés megye keleti részére akár 5-7 centi havat is jósolnak. Bőven kell járatni a fűtést, mivel a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között várható, de a szélcsendesebb északi völgyekben hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésre szerint a hétkezdés még meglepően télies lesz, így borult idővel indul a hétfő. Legnagyobb eséllyel Magyarország keleti harmadában fordulhat elő havazás, hószállingózás, de délelőtt helyenként még a déli részeken is havazhat. A nap második felében a csapadék északkelet felé halad tovább, majd ott is megszűnik. A keleti, északkeleti tájakon további 1-2 centiméter olvadozó hóréteg nem zárható ki. Az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik erős, a Bodrogközben olykor viharos lökések, azonban ez estére csillapodik majd. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul.

Kedden többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A minimum hőmérséklet általában mínusz 8 és 0 fok között várható, kora délutánra pedig 4 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

Aztán elérkezik március első napja, ami a tavasz előszelét is elhozza. Magyarország északkeleti felén jobbára gyengén felhős, napos vagy derült idő várható, míg a délnyugati tájak fölött közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de csapadék nem lesz. Több helyen megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban mínusz 7 és plusz 2, kora délután általában 8 és 12 fok közötti idő várható, délnyugaton lesz hűvösebb.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos vagy derült idő vár ránk, de a délnyugati megyékben közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, a Zempléni-hegység környékén olykor meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a csúcsérték 7 és 11 fok között alakul.

Pénteken Magyarország északi felén derült vagy gyengén felhős, napos időre lehet számítani, míg délen több lesz a felhő, de csapadék ott sem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban mínusz 6 és plusz 3, a kora délutáni órákban 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén már tényleg egyre jobban fogjuk tudni érezni a tavaszt a bőrünkön. Szombaton közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, és az esernyőt is otthon hagyhatjuk. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül. A hajnali mínusz 6 és plusz 3 fok közötti értékről délutánra 7 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap viszont lehet egy kis visszaesés. Erősebben megnövekszik a felhőzet, és helyenként kisebb eső, zápor, néhol esetleg gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az északnyugati szél nagyobb területen is megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Borítókép:  Profimedia - illusztráció

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás