promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: őrület mi vár ránk február utolsó hetében – most még jégeső is volt Magyarországon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rezsikímélő fokozatba lehet kapcsolni a fűtést Magyarországon, mert a tél maximum márciusban térhet vissza.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat kicsiny hazánkban, mert az időjárás egyáltalán nem babrált ki velünk, így lehetett spórolni a fűtésen, ami a jelenlegi helyzetben nagyon jót tett mindegyik háztartásnak. A február eleje azért kicsit keményebb volt Magyarország számára is, de aztán jött a váratlan tavaszias fordulat. Szombaton például a napi országos és a budapesti melegrekord is megdőlt.

Az abszolút rekordot Sopron és Fertőrákos közösen szárnyalta túl, ugyanis mindkét állomáson 19,8 fokig melegedett fel a levegő. Ez azért abszolút őrület így februárban. Ahogyan az is, hogy a mai napon már jégesőt kapott a nyakába néhány település északon. Az Időképnek beküldött fotókat ide kattintva tudjátok szemügyre venni.

Magyarországon jövő héten sem fog túlságosan változni a helyzet. A fűtést napközben pihenő üzemmódba kapcsolhatjuk, ha spórolni szeretnénk a rezsin, de hajnalra azért ugyanúgy le fog hűlni a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint most éjjel és hétfő délelőtt többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég. Magyarország keleti tájain még késő este előfordulhat zápor, esetleg vegyes csapadék, a Dunántúlon és északon pedig helyenként alakulhat ki eső.

Hétfő délután nyugat felől fokozatosan csökken, vékonyodik a felhőzet, ami estére a keleti határszélre is elér. Ekkor már csak elvétve lehet csapadék. A nyugatias szél napközben sokfelé lesz erős, vasárnap délután északon néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de északkeleten és a Tiszántúlon néhol 8, 9 fok is előfordulhat. Ma éjszaka-2 és +5 fok között ingadozik majd a hőmérséklet.

Kedden a délnyugati részeken többnyire derült lesz az ég, míg északkelet felé haladva felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadékot erre a napra nem jósolnak, de azért a héten nem tehetjük el az esernyőt a hét további részében. Sokfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban -1, +7, kora délután 11, 17 fokra számíthatunk.

Szerdán Magyarországon az északkeleti harmadban erősen felhős idő valószínű, míg délnyugaton eleinte túlnyomóan derült lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Az északkeleti harmadban kisebb eső, zápor előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali -1, +5 fokról 8 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön erősen felhős idő valószínű, de Magyarország délkeleti felén szakadozottabb is lehet a felhőzet. Elszórtan - elsősorban a Dunántúlon - eleredhet az eső, zápor. A keleti szelet több helyen élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, a csúcsérték 7 és 14 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős időre kell számítani, szórványosan előfordulhat eső, zápor. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali 0, plusz 7 fokról 7 és 16 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Szombaton erősen felhős idő valószínű. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 1 és 6, a maximum 9 és 16 fok között valószínű. Magyarországon inkább délnyugaton mérhetünk magasabb értékeket.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, déli, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban mínusz 1, plusz 6, kora délután 6, 16 fok valószínű, az északi, északnyugati részeken lesz a hidegebb, míg délkeleten enyhébb az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás