promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt az emeletet kerüljük a hotelekben, ha jót akarunk magunknak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy biztonságtechnikai szakértő árulja el, hol érdemes szobát választani egy hotelben.

Egy utazási biztonsági szakértő megosztotta a véleményét, miszerint aki szállodában száll meg, lehetőleg ne szálljon meg az épület negyedik emeleténél magasabban, és a második emelet alatti helyekkel kapcsolatban is van néhány elég ijesztő gondolata.

Ez azt jelenti, hogy valójában csak két emelet áll rendelkezésedre, ha megfogadod a tanácsát, és ott szállsz meg, ahol szerinte a szálloda legbiztonságosabb része van - több szempontból is - írja a Ladbible. 

A két ok nagyon különböző, de mindkettő gyakori félelem az otthonuktól távol maradó utazók körében.

Lloyd Figgins, az utazási kockázatok szakértője, aki korábban katona volt elmondta, hogy szerinte csak a második és a negyedik emelet között érdemes megszállni, mert

"a legjelentősebb dolog, amit a turisták figyelmen kívül hagynak, az a tűzveszély".

"Amikor megérkezünk egy szállodába, egy ismeretlen környezetben vagyunk, amelyről azt gondoljuk, hogy biztonságos. A probléma az, hogy ha megszólalna a tűzjelző, akkor mit tennénk? Tudjuk, hogy hol van a vészkijárat? Hogyan fogunk oda eljutni, és biztonságba kerülünk? El van zárva vagy le van zárva a vészkijárat?"

Azt ajánlja, hogy ha már megszálltunk egy szállodában, "mindig érdemes végigjárni a vészkijárat útvonalát, és megszámolni, hány ajtó van a szobánk és a vészkijárat között".

"Lehet, hogy nem éppen ez az első dolog, amit szeretnénk tenni, amint bejelentkezünk  egy szállodai szobába, de nagyon is van értelme, ez egy jó tanács"

– mondja Figgins.

 "Győződjünk meg róla, hogy a szálloda második és negyedik emelete között szállunk meg, mert a tűzoltólétrát  ritkán rakják a negyedik emelet fölé.

"Minden emlet, ami ez alatt van, a betörők célpontja "

– hangsúlyozza Figgins.

Azt gondolhatod, hogy csak túl sok rémtörténetet hallott, de ne feledd, hogy itt egy utazási kockázati szakértőről van szó - az ő dolga, hogy óvatos legyen az ilyen dolgokkal kapcsolatban.

Ha extra óvatos akarsz lenni, a The Travel Survival Guide szerzője szerint kerüld el, hogy hangosan kimondd a szobaszámodat, és kérd meg a személyzetet, hogy írja fel neked egy papírra.

Figgins így folytatta:

"A szállodák vonzzák a bűnözőket, mivel sok ember van, akiknek az értékeik vagy a holmijuk a szobájukban vagy náluk van. Főleg azokat az embereket keresik, akik egyedül jelentkeznek be, mert hallják, hogy milyen szobát jelöltek ki nekik - a recepciós például azt mondja, hogy a 301-es szobában vannak. Amikor aztán meglátják ezt a személyt a bárban vagy az étteremben, tudják, hogy az a szoba üres, és ezért nem valószínű, hogy megzavarják majd a lopás közben. Gyakran előfordul, hogy van egy módjuk arra, hogy bejussanak abba a szobába, néha egy belső munka, például  takarító személyzetnek adják ki magukat, hogy kulcsuk legyen a szobákhoz, és tudják, hogy nem fogják őket akadályozni."

További biztonsági intézkedésként, ha igazán biztosra akarunk menni, vigyen magával egy ajtó éket.

A szakértő ezt is elmagyarázta:

"Még ha a szállodai szobádban vagy is, és [a bűnözőknek] meglehet a főkulcs, az alatta lévő ajtó ék viszont még ezt is megakadályozza".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás