promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2027-ben már az űrhotelben pihenhetünk
Borítókép:  CNN
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Remek lehetőség annak, aki az űrbe vágyik.

50 évvel ezelőtt, 1969 július 20-án szállt le a Holdra az Apollo-11 űrhajó, a holdexpedíció volt az első olyan alkalom, amikor az ember először lépett egy másik égitest felszínére. Most pedig ott tartunk, hogy űrhotelt terveznek. A kaliforniai Gateway Alapítvány nemrég mutatta be a Von Braun Station űrállomáshotel látványtervét, amely a csillagok között kering majd. Az alapítvány 2025-re tűzte ki az űrhajó-szálloda kilövését, reményeik szerint 2027-ben már tudja fogadni az első turistavendégeit.

Az űrhotel nevét Wernher von Braunról, egy repülőgépmérnökről kapta, aki komoly szerepet játszott a német, majd az amerikai rakétatechnika fejlesztésében, részt vett például az Apollo-programban is. Azonban nem ez az egyetlen olyan fejlesztés, ami az űrturzmusra épül.

Több cég is, név szerint a Virgin Galactic, az Elon Musk SpaceX cége és a Jeff Bezos Kék eredet légtér cége is azt tervezi, hogy kirándulásokat szervez az embereknek az űrbe, emellett az Orion Space amerikai űrtechnológiákkal foglalkozó cég is előállt egy űrhotel látványtervével, amit 2022-ben akarnak megnyitni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás