promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a magasnyomás kezében vagyunk, érdemes felkészülni a hajnalra
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedden jobban teszik az autósok, ha egy kicsit korábban kelnek.

Biztos mindenkinek ismerős az érzés, mikor egy szürke hétköznap reggel felkel, elvégzi a kis rutinját, majd rápillant az órára, és rájön, hogy gyorsan el kell indulnia, ha nem akar elkésni a munkahelyéről – majd a kocsihoz kiérve meglátja, hogy a hajnali hideg miatt szinte teljesen lefagyott az autó szélvédője, vagyis kezdődhet a nagy vakarászás, és a felkészülés a szinte biztos késésre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy valószínűleg kedd reggel is hasonló dolgokat kell majd átélniük a magyar autósoknak, ugyanis kemény mínuszok lesznek az ország legtöbb részén.

Kedd hajnalban leginkább derült lesz az ég, csapadékra nem igazán kell számítani. Az északi, északkeleti szél többnyire mérséklődni fog, viszont tényleg nagyon hideg lesz, ugyanis -10 és -5 fok között várható a legalacsonyabb hőmérséklet – sőt, a fagyzugos, szélcsendes helyeken még hűvösebb lehet az idő, szóval érdemes mindenkinek felkészülnie ruházat, és időbeosztás szempontjából.

A keddi nap további részében túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, de az ország keleti részén növekedhet a felhőzet. Csapadékra továbbra sem nagyon kell számítanunk, de talán egy kis hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A Dunántúlon és a keleti megyékben élénk lökések kísérik az északi, északkeleti szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, és elvileg folyamatosan enyhülni fog az időjárás a következő napokban.

Itt lehet megtekinteni a met.hu videós előrejelzését, amiből kiderül, hogy magasnyomás alakítja időjárásunkat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás