promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tomán Szabina keményen beszólt A Konyhafőnök győztesének: „Ezt azért Rácz Jenő visszadobná”

Tomán Szabina keményen beszólt A Konyhafőnök győztesének: „Ezt azért Rácz Jenő visszadobná”

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar üzletasszony nem finomkodott, kemény őszinteséggel pörkölt oda a séfnek.

Újabb vasárnap, újabb Cápák között, és újabb ismerős arc. Bóza Roland, A Konyhafőnök 2021-es győztese, két külön testvérpár, egy felbosszantott feltatláló és egy nemes küldetést végző vállalkozó állt a befektetők elé az üzleti showműsor ötödik adásában.

Holló Csaba felháborodott vállalkozóként érkezett a stúdióba, ugyanis ellopták egy biciklijét. Csaba ebből merített ihletet, és megalkotta a láthatatlan zárat (LockInvisible). A nyereg csövébe rejtett zár már saját szabadalmi útját járja, feltalálója egy nemzetközi közösségi finanszírozási kampányhoz kért először 100 ezer eurót, ahol előrendelésekből hozná össze azt a minimum mennyiséget, amikor már saját maga tudja gyártani a terméket. Részvényvásárlási opcióval, 1 millió eurós befektetést követően a leendő cégből 30 százalékot adna annak a Cápának, aki vele tekeri körbe a Földet.

Moldován András elsőként, majd a többi Cápa is kiszállt a lehetőségből. Persze Csaba nem igen hagyta elúszni a Cápákat, folyamatosan győzködte őket, hogy miért érdemes beszállni a vállalkozásába, de hiába volt minden erőfeszítése, a befektetők mind nemet mondtak.

Egy testvérpár, Mráz Márk és Marcell egyedi tervezésű thermo-pulóverek (PuloWear) gyártásába és forgalmazásába kezdett, hogy a lehető legnagyobb profitot érjék el, a lehető legrövidebb időn belül. A Cápák többségét nem tudták meggyőzni arról, hogy üzleti lehetőség van mögöttük,

Lakatos István azonban egy teljesen újszerű ajánlattal állt elő: ha a két Kishal - mivel munkájuk mellett, másodállásban foglalkoznak a termékkel -, 2 hónapon belül elmegy dolgozni Istvánhoz, akkor megadja nekik - 33 százalékos üzletrészért - a 20 millió forintot. Az egyelőre félállásban vállalkozó testvérek elfogadták a különleges, a Cápák között hazai történetében még nem látott ajánlatot.

Viola Melinda ápolóként dolgozik. Megfigyelése szerint rengeteg papír kerül kidobásra egyetlen év alatt. A vállalkozó ezt megakadályozandó - megváltozott munkaképességű foglalkoztatottakkal - a kézműves ipart hívta segítségül és egy közép-amerikai hajtogatási módszerrel táskákat készít a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében (Violinda). Ehhez a legkülönfélébb papírhulladékokat használja fel, de a vízállóságért cserébe, egyelőre műanyagot használ, ami Moldován András szemében vércsepp volt a tengerben.

4 millió forintért érkezett a vállalkozó, azonban – bár célja és módszere nemes – a nagyhalak nem haraptak rá az ajánlatra, Balogh Petya szerint

„ez küldetés, nem üzlet és ez így van jól”.

Ennek ellenére Tomán Szabina felajánlotta: ha a vállalkozó bizonyít és adott időn belől, adott mennyiséget legyárt, akkor megfontolja a befektetési lehetőséget, amit közösségépítésre használna fel.

Bag-Dog néven, vadonatúj, öt különböző ízben készült, gyorsfagyasztott gourmet szendvicseket szeretne értékesíteni Bóza Roland, A Konyhafőnök 2021-es évadának győztese. Tovább terjeszkedne a termékekkel, nem csak fejér-megyei üzleteiben árusítana, hanem országszerte. Ehhez 25 millió forintért 25 százalékot adna a cégéből. A Cápák megkóstolták a szendvicseket és örömmel haraptak rá a felkészült séf receptjeire. Egyedül Tomán Szabinának volt néhány keményen őszinte szava a séfhez, gyakorlatilag beszólt Rolandnak.

„Ezt azért Rácz Jenő visszadobná”

Lakatos István – a vállalkozó tudásának és elszántságának köszönhetően - pedig be is szállt volna az üzletbe, ha Balogh Levente vagy Moldován András is beszáll mellé, hiszen István saját bevallása szerint nem ért az élelmiszeriparhoz.

Moldován András végül elvetette az üzletet, mondván „az nem egy üzleti kategória, hogy finom”. Azonban a sertésmogul – mivel neki is szimpatikus volt az egykori ketrecharcos – felajánlotta mentori segítségét, ha tud, válaszolni fog a tehetséges vállalkozó kérdéseire.

[[cikk2]]

Közösségi alkotói teret szeretnének létrehozni a Mitter-testvérek, ez a Mittersisters DIY Bar Budapest ötlete, ahol mindenki, előregisztráció nélkül betérhet és saját maga, segítséggel, önálló bőrdíszműves termékeket állíthat elő. Mitter Anna Róza a cég lelke, de testvére is segít neki a designban. A Cápáknak nagyon tetszett az ötlet és a minőségi kivitelezés is, ezért a vállalkozó több ajánlatot is kapott.

Tomán Szabina nyitotta a befektetési ajánlatok sorát, 20 millió forintért 35 százalékot kért el az üzletből. Lakatos István pedig 5 millió forintért 15 százalékot igényelt, a maradék 15 milliót pedig 2 éves hitel formájában adta volna a „csináld magad” bőrdíszműves vállalkozásnak. Mivel a Mittersisters alapítójának kimondottan Szabinához „húzott a szíve”, ezért egy kemény ajánlat-ellenajánlat alkudozás eredményeképpen végül Tomán Szabinával kezet is ráztak. 20 millió forintért 32 százalékos részesedést harapott ki a Cápa, hiszen az üzletasszony szerint

„a gyors növekedésnek nagy az ára”.

Borítókép:  rtl.hu

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás