promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: tegyél félre a fűtésszámlára, mert Magyarországon kegyetlen lehűlést hoz a fagyos légtömeg
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezhet Magyarországra az igazi tél, amit sokan reméltek, hogy elkerülünk.

Igazán izgalmas, de ez azt is jelenti, hogy meglepően kellemetlen volt az időjárás hazánkban az utóbbi napokban. Kaptunk a nyakunkba viharos szelet, esőt, havas esőt, de a magasabb részeken hózáport is.

Január eléggé visszafogott volt egy ideig, de a hónap vége és a február eleje hozott télies fordulatot. Persze a hőmérséklet nem esett vissza drasztikusan, sőt, most is volt olyan település Magyarország délnyugati csücskében, ahol 10 fok felé kúszott a hőmérséklet, de persze a Kékestetőn jelenleg is mínusz van.

Sajnos ez nem tart sokáig, mert az Időkép jóslata szerint véget ér a rezsikímélő időjárás, amit még ezen a héten élvezhetünk.

Jövő hét elejére egy blokkoló anticiklon alakulhat ki Európa északi, északnyugati területei fölött utat nyitva az észak-északkelet felől érkező hideg, fagyos légtömegeknek. Ide kattintva térképen is láthatjuk, miképp fog ez kinézni.

A rossz hír az, hogy Magyarországon sok olyan rész van, ahol egész nap fagyhat, szóval készülünk fel, hogy fentebb kell majd tekerni a fűtést, ami a számlán is meglátszódhat.

Most azonban marad velünk a változékony idő, ami kéz a kézben jár az erős széllel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy éjszaka újabb hullámban valószínű többnyire záporos jellegű, vegyes halmazállapotú csapadék, amely az északkeleti részeken és a magasabban fekvő helyeken nagyobb eséllyel hózápor lehet, míg délnyugaton átmeneti ónos eső sem kizárt.

Az északnyugati, nyugati szelet továbbra is nagy területen kísérhetik erős, néhol viharos lökések, míg délnyugaton és helyenként az északkeleti tájakon jóval gyengébb lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5 fok között alakul, fagy a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti részeken lehet.

A következő nap, vagyis csütörtökön folytatódik ez a forgatókönyv Magyarországon. Elszórtan lehet ismét eső, zápor, míg hózáporra nagyobb esély a magasabban fekvő helyeken és északkeleten van, aminek ugyebár a síelők kifejezetten örülhetnek.

Néhány záport érdekes módon még dörgés, villámlás is kísérhet. A nyugati, északnyugati szelet továbbra is nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű, szóval hideg továbbra sem lesz.

Az Időkép szerint pénteken egy melegfront is elérheti Magyarországot, ami vegyes halmazállapotú csapadékot hozhat magával. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás