promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kit izgat hány fok lesz, miközben egy aszteroida tart a Föld felé, amit nem rég fedeztek fel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország persze nem nagyon érzékelné, ha ez az aszteroida becsapódna.

Gyakorlatilag mindenki örül a rezsikímélő januárnak, mert ebben a hónapban nem igazán kellett feltekernünk a fűtést. A szokatlanul enyhe időjárásnak azonban hamarosan vége, mivel érkezik a lehűlés, és visszatérnek a hajnali fagyok. Napközben is vissza fog esni a hőmérséklet Magyarországon, de a leghidegebb tájakon is csak 0 fokig süllyedhet, amit azért ki lehet bírni.  

Persze most sokan mondhatják, hogy kit érdekel hány fok lesz, amikor egy szombaton felfedezett aszteroida tart a Föld felé. Az Időkép beszámolója szerint a 2023BU nevű kisbolygó csütörtök este 22 óra után nem sokkal fog elhaladni 3500 kilométerrel Dél-Amerika déli csücske felett, szóval Magyarországtól elég távol.

A NASA JPL földközeli objektumokat nyomon követő rendszere szerint azonban nem jelent veszélyt az aszteroida, aminek alapból is csak 4-8 méter a hossza. Szóval még mindenkit bőven érdekeljen, hogy milyen időjárás lesz a napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hajnalra legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve a déli, délkeleti megyékben rétegfelhőzet képződik. Itt nagy esély van arra is, hogy köd képződik. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb hószállingózás, szitálás, a ködös részeken esetleg ónos szitálás lehet. Az északi, északkeleti szél az Alpokalján és északkeleten időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és -4 fok között várható.

A réteges felhőzet napközben tovább nő, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb térségében - beleértve Budapestet is - hosszabb időre kisüthet a nap. A látási viszonyok javulnak, de néhol tartósan ködös, párás maradhat az idő. Csapadékra nem igazán kell számítani Magyarországon, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, gyenge havazás, esetleg szitálás. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

A hétvége előtt jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és havazásra is számítani kell hazánkban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás