promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Magyarország ezen a részén nagyon óvatosnak kell lenniük az autósoknak – ezt hozza magával a lecsapó front
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiába van január, az időjárás teljesen más arcát mutatja.

Tél van Magyarországon, legalábbis a hegyekben, ami elég szokatlan. Az Időkép beszámolója szerint most a Nagy-Hideg-hegy, illetve a Kékes büszkélkedhet havas tájjal. Aki erre vágyik, annak vagy oda kell utaznia, vagy megnézegetnie a képeket. A többség persze örül a rezsikímélő időjárásnak a mostani helyzetben, ami még ki fog tartani egy darabig, legalábbis az előrejelzések szerint.

A mediterrán ciklon hála égnek elhagyta Magyarországot. Ez ugyebár kellemetlen szelet hozott magával, ami néhány helyen viharossá fokozódott. A mai napon élvezhettük a napsütést, azonban nemsokára egy újabb front érkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, eközben a kevésbé felhős keleti részeken helyenként köd képződhet, valamint arrafelé is lehetnek felhős tájak.

Késő estétől a Dunántúlon, majd a középső tájakon is egyre nagyobb területen elered az eső, utóbbin átmeneti ónos eső nem kizárt. Azok az autósok, akik úton vannak, azoknak fokozott óvatosság a javasolt. Érdemes tesztet is végezni, hogy mennyire csúszós az út.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul, a legtöbb helyen hajnalra enyhül az idő.

Csütörtökön a front szép lassan kelet felé menetel tovább, de közben szét is fog esni. Egyre nagyobb területen csökken átmenetileg a felhőzet és süt ki a nap, majd késő délutántól, estétől nyugat felől újra növekszik, vastagszik a felhőzet, keleten pedig képződhet köd. A kelet felé helyeződő csapadékzónából kora délutánig a középső megyékben fordulhat elő gyengülő intenzitású eső. Estétől az északi határ közelében ismét lehet gyenge eső. A déli, délnyugati, illetve az átmenetileg északnyugatira, nyugatira forduló szelet legfeljebb néhol kísérhetik élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, a tartósan felhős tájakon várható hűvösebb idő, de mínuszokra abszolút nem kell számítani napközben.

A hétvége előtt pénteken is hasonlóképpen fog kinézni az időjárás, mínuszok pedig továbbra is csak hajnalban lehetnek. Hogy Magyarországon melyik tájakon nem érdemes otthon hagyni az esernyőt, azt majd később pontosítja az OMSZ.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás